29 / 03 / 2024

İskender Dilek: Şişli'de 5 yıldızlı otel projesi başladı!

İskender Dilek: Şişli'de 5 yıldızlı otel projesi başladı!

İskender Dilek, lüks otel konseptinin yanı sıra özellikle turistlerin ilgisini çekmek adına Sirkeci'deki ünlü kebapçı "Hamdi" ile anlaştıklarını belirtti



Sheraton´un merkez ofisinin düzenlediği yurtdışı tur kampanyalarını gündemine aldığını belirten İskender Dilek, buna karşılık projenin sırrının merkez tarafından çözülemediğini kaydetti

Tesislerinde belirli sürelerde konaklayanlara başta Roma, Barcelona, New York olmak üzere popüler şehirlerde ücretsiz 5 yıldızlı tatil imkanı sunan Sheraton Çeşme'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, yaptıkları bu yöndeki kampanyaların Sheraton'un merkezi tarafından da ilgiyle takip edildiğini söyledi. Şirket içi toplantılarda 'bu işin sırrı'nın sorulduğunu ileten Dilek, merkezin bu projenin detaylarını araştırmayı sürdürdüğünü buna karşılık kendilerinin projeyi daha da büyütmek adına yeni noktalarla anlaşma peşinde koştuklarını söyledi. Son olarak otelinde konaklayanlara Royal Caribbean ile cruise tatili fırsatı sunduklarının altını çizen Dilek, yeni hedefin Las Vegas ve Los Angeles şehirleri olduğunu belirtti.

`New York´a ilgi var´
The Marmara Manhattan ile birlikte yaptıkları New York kampanyasının yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Dilek, önümüzdeki yıl ABD'nin diğer iki popüler şehri olan Las Vegas ve Los Angeles'ta lüks yerlerle anlaşmada son aşamaya geldiklerini ifade etti.

Çeşme'de sezonun içinde bulunduğumuz günlerde başladığını ve her bir sezonun kendileri için yılda ortalama 45 güne denk geldiğini hatırlatan Dilek, şimdilerde doluluk oranlarında yüzde 70-75'lere ulaştıklarını, bu rakamın geçen yılın üzerinde olduğunu anlattı. Geçen yıl bu dönemlerde kriz etkisiyle daha düşük oranlarda kaldıklarını ifade eden İskender Dilek, bu yılki hedefin yüzde 80'leri aşmak olduğu bilgisini aktardı. Çeşme'nin en büyük sorunun yabancı turist çekememek olduğunu, kendilerine gelen misafirlerin ancak yüzde 10'unun bu grupta yer aldığını aktaran Dilek, Çeşme'de açılan yeni limanın bu iş için ilk adım olabileceğini kaydetti.

Cambazlıktan, ustalığa
İstanbul Şişli'de 5 yıldızlı otel yatırımının inşaatına başladıklarını belirten İskender Dilek, "45 günlük sezon" ve "yaptıkları sürpriz kampanyalara" atıfta bulunarak, "Çeşme'de 45 günde cambazlıkla işi başardık. Bunun ardından İstanbul bizim ustalık işimiz olacak" diyerek, bu yatırıma oldukça iddialı hazırlandıklarını söyledi. Lüks otel konseptinin yanı sıra özellikle turistlerin ilgisini çekmek adına Sirkeci'deki ünlü kebapçı "Hamdi" ile anlaştıklarını belirten Dilek, otelde büyük bir restoran için de iddialı bir markayla görüşme yaptıklarını ifade etti.

Alaçatı´da `profesyonel´ bir butik
Daha önce Siemens ve Turkcell'de üst düzey pozisyonlarda görev alan bir isim olan Funda Taboğlu, Çeşme bölgesinin popüler tatil yerlerinden biri olan Alaçatı'da bu yıl açılan "Taşhan-Alaçatı" yatırımına imza attı. Taboğlu'nun butik otel-kahvaltı evine dönüştürdüğü taş oteli restore eden isim ise bir diğer teknoloji profesyoneli Şahin Tulga.

Taşhan-Alaçatı, ABD'li bilgisayar devi HP'de uzun yıllar Türkiye operasyonlarının başında Genel Müdür olarak çalışan Şahin Tulga'nın Alaçatı'da restore ettiği taş evlerden biri. Bulundukları binayı, eski taş evleri alarak yeni formuyla Alaçatı'ya kazandıran Tulga'dan satın aldıklarını belirten Funda Taboğlu, köy içindeki mekanın konuklarının da ağırlıklı olarak İstanbullu profesyonellerden oluştuğunu söyledi.
Şükrü Andaç/Milliyet


Geri Dön