27 / 04 / 2024

İskender Yönden: Didim'deki yıldızlı yapı sayısı artacak!

İskender Yönden: Didim'deki yıldızlı yapı sayısı artacak!

Didim Kaymakamı İskender Yönden, her ay gerçekleştirdiği gazetecilerle buluşma toplantısını, bu ay Akbük’te gerçekleştirdi. Didim A Haber Gazetesi’nin ev sahipliğinde yapılan kahvaltılı toplantıda Didim’in gündemindeki konular değerlendirildi.



Akbük Yağız Pastanesinde yapılan toplantıya, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ile Didim’deki yerel ve yaygın basın mensupları katıldı. Toplantıda Didim’de görev yapan gazetecilere teşekkür eden Kaymakam Yönden, Didim’de gazetelerin öncelikli düşüncelerinin Didim olduğunu ve ‘Didim’e ne kazandırırım’ düşüncesiyle hareket ettiğini belirterek, herkesin gazetesinde ve internet sitesinde sorunlara çözüm aranan bir çalışmanın olduğunu, bunun da önemli olduğunu söyledi. Didim’de hedef noktasıyla ilgili sıkıntının olduğunu ifade eden Kaymakam Yönden, “Basın güzel çalışıyor, sivil toplum kuruluşları kendi içerisinde çalışmalarını yapıyor ama bunu ortak noktada birleştirme noktasında sıkıntımız var” dedi. Didim’in başlıca problemleri hakkında bilgiler paylaşan Yönden, “Öncelikli olarak hastane, yol, ikinci spor salonu, imar planları yapılması, üniversite ve festivaller konuları gündeme gelmesi gerekir. Didim Kent Konseyi’nin üzerinde çalıştığı “Didim 83” adlı proje var. Bu projeyi hayata geçirip, Didim’in bu sorunlarını çözümü noktasında çaba harcayacağız” diye konuştu.


"HANUTÇULUK PROBLEMİ EN AZA İNDİRİLDİ"

Geçmiş yıllarda en önemli problemlerinin hanutçuluk problemi olduğunu ve başta sivil toplum kuruluşlarının katkısı, belediye başkanlığının ve ilçe emniyet müdürlüğünün de çalışmaları sonucunda bu sorunun minimuma indirildiğini kaydeden Didim Kaymakamı İskender Yönden, şöyle konuştu: “Hanutçuluk, ilçemizin en önemli problemiydi. Ama Altınkum’a taktığımız kameralar sayesinde, emniyetin ve belediyenin tedbirleri sayesinde en aza indirildi. Altınkum bizim gözbebeğimiz. Altınkum’u ne kadar ayakta tutabilirsek, sonuç alıyoruz. İnsanlar buraya sahil için geliyor. Kıyı kenar çizgisi konusunda çalışmalar var. Kıyılarımız artık daha düzenli, daha itinalı bir şekilde kullanılacak.”


“DİDİM’DE YILDIZLI YAPI SAYISI ARTACAK”

Geçen yıllarda sahillerde şezlong problemi yaşadıklarını aktaran Yönden, bu konuyla ilgili hem Aydın Büyükşehir Belediyesi, hem de Didim Belediyesi ile görüşüp, yasal çerçeve içerisinde koordineli ve kontrollü şekilde çalışma yapılmasını sağlayacaklarını ve sahillerin düzgün kullanılacağını belirtti. İlçeye yapılacak olan yeni turistik tesisler için izinlerin verildiğini ifade eden Didim Kaymakamı İskender Yönden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Didim’deki yıldızlı yapı sayısı artacak. Didim artık sadece tek yıldızlıların ve küçük otellerin dışına çıktı. Artık yıldızlı otellerin ve kaliteli yapının devreye girmesiyle hepimizin sorumluluğu oluştu. Buradaki en küçük lokantanın, en küçük otelin ve işyerlerinin de bu yeni yapıya hazır olması lazım.”


"BİRLİKTE HAREKET ÖNEMLİ"

Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız da yürüttükleri proje çalışmaları hakkında bilgiler vererek, en ciddi projelerin çocuklarla ilgili yürüdüğünü söyledi. Bu tür birlikteliklerin önemli olduğunu belirten Ayyıldız, “Kaymakamlık öncülüğünde her ay yapılan bu toplantı çok önemli. Koordinasyonu ne kadar sağlarsanız, o kadar yol alınıyor. Birliktelikler sağlanarak, fikirler ve kaynaklar ortaya konularak doğru çalışmalar yapılabilir ve bir adım öne geçilebilir. Bizler bu çerçevede projeler hazırlamaya çalıştık. Günümüzde de bütün okullardaki spor tesislerinin eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmamız var” dedi. Ayyıldız, gönüllülük kapsamında kadınları ve gençleri Didim Kent Konseyi’nde bir araya toplayıp, kadın meclisi ve gençlik meclisi oluşturacaklarını sözlerine ekledi. 



Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön