27 / 04 / 2024

İskenderun Feyezan Kanalı ıslah ediliyor!

İskenderun Feyezan Kanalı ıslah ediliyor!

İskenderun Feyezan Kanalı, DSİ'nin yatırım programına alınmasıyla birlikte ıslah ediliyor. Eski utanç görüntüsü giderken, Kanal, kente prestij kazandıracak bir konuma getiriliyor.



Devlet Su işleri, İskenderun kent merkezinin içinden geçen ve son yıllarda oldukça çirkin görüntülere sahne olan Feyezan Kanalı'nı ıslah ederek, kentin prestijli yerlerinden biri haline getirmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl temeli atılan çalışmalar hızla sürüyor. İskenderun kent merkezinden geçen Feyezan Kanalı'nda DSİ ekipleri tarafından ıslah çalışmaları yürütülürken, bir yandan da betonlama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Kanal içerisinde; tabanı beton kaplama 4, 990,00 m. çift taraflı beton ağırlıklı istinat duvarı, 4,990,00 m. taban beton kaplama ve yaklaşık 87 adet çeşitli ebatlarda beton ağırlıklı şut yapılması planlanıyor.

Ayrıca Feyezan Kanalı'na ek olarak, 1 adet, 8,00 m eninde ve 15.00 m uzunluğunda yeni bir köprü yapılacak.

Feyezan Kanalı, yıllardır taşkınlara sebep olup, yerleşim yerleri ve sanayi tesislerini, arazileri tehdit etmekteydi. Yeni düzenleme ile birlikte, Feyezan Kanalı'nda oluşan çirkinlik giderilecek ve peyzaj projesiyle de derenin kent içinden geçen bölümleri de kentin gerdanlığı haline dönüştürülecek.

DSİ, bu çalışmaları yürüten kurum…

Aynı DSİ, Feyezan Kanalı'nın benzer özelliklerine sahip, Antakya'da, yine kent içinden geçen ASİ Nehri'ni de bir görebilse... Asi Nehri ile ilgili de projeler üretebilse…


Antakya Gazetesi



Geri Dön