24 / 04 / 2024

İskenderun Feyezan Kanalı'nda ıslah çalışmaları sürüyor!

İskenderun Feyezan Kanalı'nda ıslah çalışmaları sürüyor!

Seyfi Dingil, Feyezan Kanalı'ndaki ıslah çalışmalarının planlandığı gibi ve zamanında ilerlediğini söyledi. İskenderun'un çehresini değiştirecek proje olarak görülen Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesi görülmeye başlandı.



Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehrin yıllardır en önemli sorunlarından birisi olarak gördüğü ve ıslahının başlanmasını sağladığı Feyezan Kanalı çalışmalarını yerinde inceledi. Aşkarbeyli mevkisinden başlatılan çalışmaları inceleyen Başkan Seyfi Dingil, "Feyezan'da işler hızla ilerliyor. Şu ana kadar her şey yolunda ve planlanan zamanda işliyor" dedi. 


TATLI İKRAM ETTİ 

Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in büyük uğraşlar sonucu çözüme kavuşturduğu Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesi için Buluttepe Mahallesi ve Aşkarbeyli'de, iş makineleri ıslah çalışmalarını yürütürken, bir yandan da betonlama işlemleri gerçekleştiriliyor. Kanalın ıslah çalışmalarında çalışan işçileri ziyaret eden Başkan Seyfi Dingil, onlara tatlı ikramında bulunarak işlerinde kolaylıklar diledi. Firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Seyfi Dingil, "Yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kanal içerisinde tabanı beton kaplama 4 bin 990 metre çift taraflı beton ağırlıklı istinat duvarı, aynı uzunlukta taban beton kaplama ve yakla- 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mersin Liman Başkanlığı görevine Murat Harun Baştürk atandı. 2011'de AK Parti Mersin Milletvekili aday adayı olan, il genelinde yoğun bir çalışma sergileyen Baştürk'ün Liman Başkanlığı görevine getirilmesi sevinçle karşılandı. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Orman Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Teşvik ve Projeler Şube Müdürü Vekillikleri görevlerinde bulunan Murat Harun Baştürk, çok sayıda çalışma projelerinde de yer aldı. Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Komisyonu üyesi olan 45 yaşındaki Murat Harun Baştürk, ulusal ve uluslar arası pek çok finansman kuruluşu ve banka ile denizcilik sektörünün finansman kabiliyetinin artırılması ile ilgili görüşme ve toplantıları tanzim etti. 


Gastronomi dalında 'Yaratıcı Şehirler' ağına giren Gaziantep, geleneksel yemeklerinin tanıtımı kapsamında yaptığı çalışmalara bir yenisini ekliyor. Kentte düzenlenecek Bulgur Festivali ile bulgur üreticileri bir araya getirilecek. Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Geleneksel Antep sofrasının vazgeçilmezi bulguru tanıtmak ve toplumun tüm kesimlerine sevdirmek amacıyla festival içeriğinde neler yapılacağına karar verdik" dedi. 


MAYIS AYINDA 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Bulgur Festivali'ne, Türkiye'nin tüm şehirlerinden bulgur üreticilerinin katılımının sağlanması planlanıyor. 


GURMELER GELECEK 

Festivali bu yılın mayıs ayı içerisinde yapmayı planladıklarını belirten Tiryakioğlu, "Türkiye'nin önde gelen gurmeleri şehrimize davet edilecek. Seyyar bulgur araçlarıyla yapılan yemekler ziyaretçilere ikram edilecek. Bulgur kitabının yazılması için ise çalışmalara başladık. Bulgurun sağlık açısından önemine anlatacak, dünyaca ünlü bir doktorumuzu veya diyetisyeni de festivale getireceğiz" diye konuştu. İskenderun

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Feyezan Kanalı'ndaki ıslah çalışmalarının planlandığı gibi ve zamanında ilerlediğini söyledi şık

87 adet çeşitli ebatlarda beton ağırlıklı şut yapılması planlanıyor. Ayrıca Feyezan Kanalı'na ek olarak 1 adet 8 metre eninde 15 metre uzunluğunda yeni köprü yapılacak" diye konuştu. Feyezan Kanalı'nın ıslahının hem çevre mahalle sakinlerinin can güvenliği açısından hem de estetik açıdan önemli olduğunu kaydeden Başkan Seyfi Dingili, "Böylelikle şehrin kaderini de değiştirmiş olacağız. Sosyal, kültürel, ulaşım, ekonomik, değişen şartlar ve modern şehircilik anlayışı paralelinde yapılmasının gerekli olduğu konusunda şehrin hemfikir olduğu bu hizmetin bir an önce tamamlanması için gerekli tüm gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön