20 / 04 / 2024

İskenderun Hilton Otel yıl sonunda hizmete girecek!

İskenderun Hilton Otel yıl sonunda hizmete girecek!

İskenderun'a kazandırılacak olan 5 yıldızlı Hilton Otel projesinin tamamlanması için geri sayım başladı. Yıl sonunda hizmete girecek otel 120 milyon dolara mal olacak.



İskenderun'da yapımı devam eden dünya markası Hilton'un inşaatı büyük bir hızla ilerliyor. 120 milyon dolara mal olacağı hesaplanan otelin kısmen de olsa bir bölününün haziran başında hizmete açılması planlanıyor. Yapımı devam edecek olan projenin tamamlanması ise yıl sonunu bulacak. İskenderun Hilton Oteli projesi; beş yıldızlı otel, yemek ve eğlence merkezi olarak hizmet verecek. Akdeniz'e bakan deniz kıyısında konumlanan karma yapı içerisinde; alışveriş üniteleri, 200 odalı otel kulesi, yemek yeme terası üzerinde yükselen, kongre ve yemek salonlarım ve 2 katlı otopark yer alacak. Kompleksin Akdeniz'e görsel bir zenginlik katması amaçladıklarını dile getiren yatırımcı Murat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkam Edip Zelluh, "Binalar projelendirirken; zemin, coğrafik ve iklimsel özellikler dikkate alındı. İç mimari ve dekorasyon konusunda Hilton yetkilileri ile birlikte ortak çalışılıyor. Projemizde; kongre, toplantı ve sinema salonları, eğlence merkezleri, sosyal yaşam merkezleri, ünlü restoranlar, fast food zincirleri, Türk hamamı, sauna, havuz, SPA ve fitness gibi birçok bölümümüz mevcut. Kompleksimizin mağazalar bölümünde İSE ulusal ve uluslararası markalar yer alacak" diye anlatıyor. 


İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK 

Kendi öz kaynaklarıyla, kendi arazileri üzerine yaptıkları yatırımın, İskenderun'daki istihdam sorununa çare olacağını belirten Zelluh, şöyle devam ediyor: " Bu yatırım tamamlandığında istihdam, turizm, ekonomi ve hizmet noktasındaki dönüş; İskenderun ve İskenderunluların olacak. Çalışanların tamamı bölgeden alınacak. 5 yıldızlı bu otel ve kongre salonu ve alışveriş üniteleri İskenderun'a büyük kazanımları olacak. Otelin hizmete girmesinin ardından kentte ileriye dönük çok önemli adımlar atılmış olacak." 


BABASININ İSTEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ 

Merhum kardeşi Murat Zelluh ve babası merhum Fuat Zelluh'un anısına, İskenderun'a bir armağan olarak yaptıkları bu yatırımın kendileri için manevi değerinin büyük olduğuna da değinen Zelluh, "Bu yatırımı hiç yapmayabilirdik ya da İskenderun dışında daha avantajlı yerlerde yapabilirdik. Ama bunu hiç düşünmedik bile. İskenderun'un öz malı olacak bu yatırım için tüm zorluklara göğüs gerdik. Babamızın İskenderun'a böyle bir yatırım kazandırma hayalini bizler yerine getirmek istedik."


Ekonomist


Geri Dön