20 / 04 / 2024

İskenderun'a Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi kurulacak!

İskenderun'a Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi kurulacak!

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu heyeti, kurulması düşünülen Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi hakkında Başkan Seyfi Dingil'i bilgilendirdi.



Kısa adı ASKEF olan Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu heyeti, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'i ziyaret ederek bölgede kurulması düşünülen Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi'nin ön hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarete ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal'ın yanı sıra Azerbaycanlı uluslararası ekonomi danışmanı Raife Serhankızı da hazır bulundu. 


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi'nin kuruluş çalışmalarını anlatan Ünal, "Faaliyetlerimiz genelde kültür ve sanat alanında oluyor. Türk dünyası ile ilgili olarak önemli çalışmalar yapmaktayız. İskenderun'da da bir dizi faaliyetler yapmak istiyoruz. Belen ve Dörtyol hattında bir vakıf üniversitesi kurulması yönünde gayretlerimiz var" dedi. 


"Marka şehir olacağız"

Üniversite kurmanın zorluğuna dikkat çeken İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise "Biz de teknik üniversitenin kurulması için çok mücadele ettik. Burada amacımız şehre yeni bir kimlik kazandırmaktı. İskenderun her anlamda büyümeyi hak eden bir şehir. İktidarın gücü ile kentimizin vizyonuna katkı sağlayacak projelerimizin hayata geçirilmesi ile marka şehir olacağız" diye konuştu.


Sabah Güney


Geri Dön