29 / 03 / 2024

İskenderun'da kentsel dönüşümde sona gelindi!

İskenderun'da kentsel dönüşümde sona gelindi!

İskenderun Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hazırlanan imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanarak projelendirme çalışmalarına başlanacak.




Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentsel dönüşümün tapusuz vatandaşlarımız için dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, bu fırsatın kaçmaması gerektiğini söyledi. Başkan Seyfi Dingil; "Kısa vadede Pınarbaşı ve Numune mahallelerinde bulunan alanda 8 blok için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile protokol yapılarak inşaata başlanacak. Bu aşamada halkımızdan belediye olarak talebimiz görünüşte halkın çıkarını koruyormuş gibi hareket eden ancak gerçekte halka hiçbir faydası dokunmayacak kişi ve kurumlara itibar edilmemesidir. 

İskenderun Belediyesince kentsel dönüşüm yapılan mahallelerde oturan ancak elinde tapusu olmayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkânlar seferber edilmiştir. Tapusu olmayan vatandaşlara 55 ile 60 metrekare tapulu arsa hibe edilmiştir. Halkımızın bu hibenin kıymetini bilmesini bekliyoruz. Biran önce müracaat ederek bu haktan faydalanmalarını istiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

İskenderun Belediyesince yapılacak olan tapusu olmayan vatandaşlara hibe arazi uygulaması 15 Aralık 2015 tarihinde sona ereceği, bu tarihten sonra anlaşmak için gelen tapusuz ev sahiplerine belediye hibesi yapılmayacağı da ayrıca belirtildi. 


Esin Gazetesi


Haber Antakya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İskenderun Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandı, projelendirme çalışmalarına ise yakında başlanması bekleniyor.


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentsel dönüşümün tapusuz vatandaşlar için dönüm noktası olduğunu kaydederek, bu fırsatın kaçırılmamasını istedi. 


Açıklama şöyle: "Kısa vadede, Pınarbaşı ve Numune Mahalleleri'nde bulunan alanda 8 blok için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile protokol yapılarak inşaata başlanacak. İskenderun Belediyesi'nce kentsel dönüşüm yapılan mahallelerde oturan, ancak elinde tapusu olmayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Tapusu olmayan vatandaşlara, 55 ile 60 metrekare tapulu arsa hibe edilmiştir. Halkımızın, bu hibenin kıymetini bilmesini bekliyoruz. Biran önce müracaat ederek bu haktan faydalanmalarını istiyoruz. İskenderun Belediyesi'nce yapılacak olan 'tapusu olmayan vatandaşlara hibe arazi, uygulaması 15 Aralık 2015 tarihinde sona erecek. Bu tarihten sonra anlaşmak için gelen tapusuz ev sahiplerine belediye hibesi yapılmayacaktır." 


Antakya Gazetesi



Geri Dön