19 / 04 / 2024

İskenderun'da sağlıklı yaşam parkı yapılacak!

İskenderun'da sağlıklı yaşam parkı yapılacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; "Sağlıklı yaşam parkı projesi Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu bir proje. Ve bu proje Türkiye'de ilk defa İskenderun'da uygulanacak." dedi.



Gündemin 3.maddesinde bulunan Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmeliğin C-13 cetvelinde değişiklik yapıldığından ihdas edilen kadro cetvellerinin görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. 


Gündemin 4.maddesinde bulunan 140 sayılı meclis kararının yeniden düzenlenmesinde yer alan nikah memurlarının ücreti ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğünün teklifi oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. 


Gündemin 5.maddesinde bulunan 2/B çalışmaları için Düğünyurdu mahallesinde görev yapmak üzere 6 adet bilirkişinin seçilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi görüşülmek üzere komisyona gönderildi. 


Gündemin 6.maddesinde bulunan Düğünyurdu mıntıkasında yer alan mülkiyeti maliye hazinesine ait 2584 nolu parselde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Toplu Konut Alanı olarak planlama yapılabilmesi için kamu yararı kararı alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi yapılan seçim sonrasında oybirliği ile komisyona sevk edildi. 


İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfı Dingil başkanlığında toplandı. Gündemin 1.maddesinde bulunan meclis toplantılarının internet ortamında canlı yayın yoluyla izlenebilmesi için İskenderun Belediyesinin web sitesi adresi olan 'www.iskenderun.bel.trden meclisten canlı yayın butonunun oluşturulması ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşüldü. Yapılan oylama ile gündem maddesi kabul edildi. Gündemin 2.maddesinde bulunan İskenderun Belediyesi 2014 yılı kesin hesabının meclisce karara bağlanması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi komisyona havale edildi. 


Gündemin 7.maddesinde bulunan Mülkiyeti İskenderun Belediyesine ait 1.mıntıka 1938 nolu parselin Halk Sağlığı Müdürlüğü İskenderun Toplum Sağlığı Merkezine Sağlıklı Yaşam Parkı olarak bedelsiz 5 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi görüşmelerinde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; "Sağlıklı yaşam parkı projesi Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu bir proje. Ve bu proje Türkiye'de ilk defa İskenderun'da uygulanacak.Bu açıdan değerlendirdiğimizde halkımızın sağlık ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanması açısından çok önemli ve hassas bir konu"dedi. 


Gündem maddesi yapılan oylama neticesinde imar komisyonuna sevk edildi. 

İskenderun Belediye Meclisi bir sonraki oturumunu ise 07 Mayıs 2015 Cuma günü yapmak üzere kapattı. 


Esin Gazetesi



Haber İrade Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in gayretleriyle 4. Nolu Sosyal Tesislerin bulunduğu alan Sağlıklı Yaşam Parkı'na dönüşüyor. Halkımızın geleceği için son derece önem arz eden Sağlık Yaşam Parkı'na ilk harç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit. Halk Sağlığı İl Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil tarafından konuldu. İskenderun Belediye Başkanı'nın uzun uğraşları sonucu 4. Nolu Sosyal Tesis sağlık kompleksine dönüştürülerek Sağlıklı Yaşam Parkı olarak inşa ediliyor. İskenderun'un ihtiyacı olan Sağlıklı Yaşam Alanı temel atma törenine; İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Halk Sağlığı II Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, sağlık çalışanları ve İskenderun halkı katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun'un yine tarihi bir gün yaşadığını belirtti. Bu alanı çok güzel tesislerle içinde organik parkta olan Sağlıklı Yaşam Parkı'na dönüştüreceklerini kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil. "Türkiye'de ilk defa böyle bir proje hayata geçiyor. Burada obeziteden, kemoterapiye kadar yepyeni makineler ve doktorlarla hiçbir ücret ödemeden muayene olabileceksiniz. Sağlıklı nasıl yaşarız? Bunlar hakkında çalışmalar yapılıp halkımız bilgilendirilecek. İnşallah 2 ay sonra açtığımızda hem cafe, hem organik park, hem de sağlıklı yaşam parkı olarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Şükürler olsun ki, İskenderun ile ilgili her projemiz Cumhurbaşkanımız sayesinde hayata geçiyor. Bir telefonuyla bütün bakanlıklardan projelerimiz onaylanıyor. Yakın bir zamanda sahil bulvarında Down Cafe'yi hizmete açıyoruz. İskenderun'da 7 bin tane engelli vatandaşımız var. Bunların 1200 tanesi Down Cafe'ye kayıtlı. Bu çocuklarımız evlerinden dışarı çıkamıyor. Biz bunları alıp rehabilite ediyoruz. Çocuklar orada çalışıp kendi paralarını kazanmanın mutluluğunu yaşayacaklar. Çok büyük projelerimiz var. 

Karayollarının projesi bitti. İmalat projesine geçiyoruz. Bırakın kim ne derse desin, biz yolumuza ve hizmetimize bakıyoruz. 57 dönüm arazi üzerinde Türkiye'nin en büyük parkını yapacağız. Altında 1500 araçlık otopark olacak. Kültür merkezimiz çok eski, karayollarının içinde 500'er kişilik 2 adet kültür merkezi inşa edeceğiz. 

Bununla birlikte  TOKİ  için her şey bitti. Mimari projesi tamamlandı, kamu yararını aldık, taslak projesi de sona erdi. En geç Şubat ayının sonunda TOKİ için kazma küreği vuracağız. Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yakın bir zamanda Numune MahallEsi'nden başlıyoruz. 

Herkes şunu iyi bilsin ki; İskenderun 3-4 ay içinde marka kent olacak. İskenderun'da yaşamak ayrıcalık olacak. Bu sene sonunda Teknik Üniversitemize de teknokent kuracağız. Bununla yeni teknolojiyi yakalayacağız. İskenderun 57 yıldan beri ilk defa iktidarla buluştu. Hak ettiklerini tek tek alıyor. Ve İskenderun tarihinde ilk defa İskenderun Belediyesi vilayetle barışık, milletvekilleri ile barışık,  Ankara  ile barışık, devletle milletle barışık bir vaziyette.. Bu birliktelik sayesinde 15 ay içerisinde projelerimiz hayata geçti. Yüce rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Küçük hesapların peşinde koşmayacağız. Bu makamlar gelip geçicidir. Aslolan halkımıza hizmettir" diye konuştu. Konuşmasının ardından İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit,  Belediye Başkanı Seyfi Dingil. Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve Engelsiz iskenderun Demeği Başkanı Feray Dingil tarafından Sağlıklı Yaşam Parkı'na ilk harç hep birlikte konuldu. 


İrade 


Geri Dön