25 / 04 / 2024

İskendurun'da TOKİ evleri için ilk başvurular yapıldı!

İskendurun'da TOKİ evleri için ilk başvurular yapıldı!

Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in uzun soluklu çalışmasının meyvesi alındı. TOKİ, İskenderun'da dar gelirli vatandaşlar için toplu konut yapacak. TOKİ evleri için ilk başvurular yapıldı.



İskenderun'un en önemli projelerinden biri olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evleri, hayata geçiyor. Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in yoğun gayretleri ve özverili çalışmaları sonucunda startı verilen  TOKİ  evleri için belediye sanat merkezi önünde talep alma töreni düzenlendi. Saatler öncesinden tören alanına koşan ilçe halkının yüzünde tebessüm, sevinç ve heyecan vardı. 


UZUN SOLUKLU ÇALIŞMA 

Yoğun katılımın olduğu törende konuşan Başkan Seyfi Dingil, İskenderun halkına verdiği sözleri tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Dingil, "Görevde olduğum 18 aydır tek amacım ilçeme hizmet etmek. TOKİ evleri için yaptığımız uzun soluklu bir çalışma sonrasında bugünlere geldik. TOKİ evlerini siz değerli halkımıza kazandırmanın mutluluğu içindeyiz" dedi. 


MEGA ŞEHİR İSKENDERUN 

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar tek amaç ve gayemiz var; o da verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve İskenderun'u mega bir şehir yapmak. İşte burada bu sözümüzün birini hayata geçirmek için toplandık. TOKİ evlerini siz değerli halkımıza kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Sizlerin ve kentimizin geleceğini el birliği içinde inşa edeceğiz" diye konuştu. 


İKİ TİP DAİRE OLACAK

TOKİ projesinin sosyal konut ve dar gelirli konutlar olarak ayrılacağını anlatan Seyfi Dingil, "2+1 ve 3+1 olmak üzere iki tip daire olacak. Taleplere göre değerlendirme yapılacak. Halkımızdan aldığımız talepler doğrultusunda TOKİ yetkilileri ile koordineli bir şekilde çalışma yaparak en kısa zamanda temeli atacağız. TOKİ ile birlikte 21 Ekim tarihinde İskenderun'un kanayan yarası olan Feyezan Kanalı'nın ıslah çalışmalarına da başlayacağız. O bölgede ayrı bir sahil bulvarı kazandıracağız" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön