25 / 04 / 2024

İskenderun'daki 3 No'lu sosyal tesis ihalesinde son durum ne?

İskenderun'daki 3 No'lu sosyal tesis ihalesinde son durum ne?

İskenderun Belediyesi'nin 3 No'lu sosyal tesisin ihalesi için CHP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yürütmeyi durdurma başvurusuna mahkemeden ret kararı çıktı



İskenderun Belediye Başkanı AK Partili Seyfi Dingil'in ilçeye hizmet yapma girişimini engellemeye kalkışan CHP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne mahkeme 'hayır' dedi. İskenderun Belediyesi'nin 3 No'lu sosyal tesis için açtığı ihale için Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yürütmeyi durdurma başvurusuna İdare Mahkemesi'nden ret kararı çıktı. 


KAOSUN FAYDASI YOK 

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, mahkemenin kendileri lehine karar verdiğini belirterek "Memleketi kaosa sürüklemenin hiç kimseye faydası yok" dedi. Seyfi Dingil, "Bizler bu koltuklarda gelip geçiciyiz. Önemli olan, bu koltuklarda otururken, bizi seçen insanlara hizmet götürmek. Hatay Büyükşehir Belediyesi bırakın hizmet götürmeyi, hukuku bile yanıltmaya çalışıyor" dedi. 


PARKOMATI İPTAL EDECEĞİM 

Başkan Seyfi Dingil şöyle konuştu: "Bunlara hiç gerek yok. Zaten 1 katrilyon (1 milyar TL) bütçeniz var. Ama Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Lütfü Savaş'ın işi gücü İskenderun ile uğraşmaktır. Önümüzdeki süre zarfında 25 metrenin üstündeki caddelerde parkomat uygulamalarını iptal edeceğim. Yasada zaten parkomat uygulaması yok. Artık, bunları bir tarafa bırakıp amacımız ve gayemiz halkımıza hizmet olsun. Çünkü insanlarımız bizden hizmet bekliyor. Çekişmeyi bırakalım, hizmete bakalım" 


SU FİYATI DÜŞECEK 

Yüksek tutardaki su fiyatlarına da değinen Seyfi Dingil, "Bizler AK Parti grubu olarak suyun düşmesi için önerge veriyoruz, ancak Başkan Savaş önergeyi kabul etmiyor, önceki meclis toplantılarının zabıt özetlerini dahi okutup oylamaya sunmuyor. Dolayısıyla suç işliyor. Hiç kimse merak etmesin tüm bu karşı çıkmalara rağmen AK Parti olarak Allah'ın izniyle su fiyatlarını makul seviyeye 1,29 liraya düşüreceğiz" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön