19 / 04 / 2024

İskitler'de MİA projesi bitmedi, asayiş alarm veriyor!

İskitler'de MİA projesi bitmedi, asayiş alarm veriyor!

İlk kazmanın 12 yıl önce vurulduğu Ankara İskitler’deki MİA (Merkezi İş Alanları) projesi bir türlü bitmeyince, metruk binalarla dolu bölgede fuhuş ve hırsızlık olayları arttı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, İskitler’de uygulanması planlanan MİA (Merkezi İş Alanları) projesi için 2003’te çalışmalara başladı. Ancak, ilk kazmanın vurulmasının ardından geçen 12 yılda hiçbir ilerleme sağlanamadı. Projenin kendilerine, ‘tamamına yakını ekonomik ömrünü tamamlamış metruk haldeki binalarla dolu olan ve bu nedenle ekonomik açıdan üretkenliğini büyük ölçüde kaybetmiş İskitler’e çağdaş bir yapı kazandırmak’ diyerek tanıtılmasına rağmen, bölgenin şu günlerde eski zamanlarını arar olduğunu kaydeden esnaf, “Projenin yıllardır sadece adını duyuyoruz. İnsanların düzenini bozdular, kalanlarda mahkemelerle boğuşuyor. Yıllardır süren bu başıboşluk nedeniyle İskitler, fuhuş, hırsızlık ve mağduriyetle anılır oldu” diyerek tepki gösteriyor.


Bölgedeki mezbele görüntüden kurtulmak istediklerinin de altını çizen esnaf, Büyükşehir yetkililerine şu çağrıda bulunuyor: 


ESKİ GÜNLERİ MUMLA ARIYORUZ


“Bölgede kendi yağında kavrulan onlarca esnafın bir kısmı kendi rızasıyla, bir kısmı ise baskıyla bölgeyi terk etti, başka yerlerde dükkan açtı. Davalık olanlarımız ise ortada bırakıldık. Dükkanlarımıza hırsızlar dadandı. Her sokakta hafriyat var. Boş olarak yıktıkları alanlar plastik toplayıcılarının deposu oldu. Biz projeye olan inancımızı kaybettik. Eski günleri mumla arıyoruz.”


15 BİN İSTİHDAM OLACAKTI


Ankara’da yeni bir anlayışla çağdaş şehir merkezi yaratma projesi olarak lanse edilen MİA İskitler, www.miaankara.com.tr adresinde tanıtılıyor. Sitede yer alan bilgilerde MİA konusunda, Berlin’deki Postdamer Plantz, Paris’teki Le Defense ve Londra’daki Oxford Street gibi dünyada sayılı örnekleri bulunan projelerin Türkiye’deki ilk örneğini yaratmak olduğu bilgisi veriliyor. Yaklaşık bütçesinin 810 milyon dolar ve 1.800.000 m2’lik brüt inşaat alanında inşaa edilecek olan projenin 15 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağı belirtiliyor. 



Hürriyet Ankara





Geri Dön