19 / 04 / 2024

İskoçya'da 325 bin liraya 22.5 metrekarelik satılık ev!

İskoçya'da 325 bin liraya 22.5 metrekarelik satılık ev!

İskoçya'daki 22.5 metrekarelik ev, 'Dünyanın En Küçük Evi' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Denize sadece 30 metre uzaklıkta bulunan tek odalı ev, 325 bin liradan alıcısını bekliyor.



Türk insanının geniş ev merakı bir yana; İskoçya'daki kutu gibi ev herkesi şaşırtıyor. Millport bölgesindeki tek odalı ev, sadece 22.5 metrekare büyüklüğü ile dikkat çekiyor.


1 banyo ve holünde mutfağa da sahip evin uzunluğu 6 metre 7 santim, genişliği ise 3 metre 35 santim. Sahip olduğu bu ölçüler küçük evi, Guinness Rekorlar kitabına 'Dünyanın En Küçük Evi' olarak girmesini sağladı. Dışarıdan bakıldığında bile güçlükle görülen evin en geniş yeri sadece 1 metre 20 santim ölçüsünde.


Yatak odasındaki bu alan, pencereye doğru giderek daralıyor. Evin sahibi Peter McBridge 2001 yılında satın aldığı evin denize 30 metre mesafede olduğunu söylüyor. Evi satışa çıkaran McBridge, fiyat olarak da 85 bin Sterlin, yani 325 bin lira istiyor. Sadece yatıp-kalkmanın mümkün olduğu bu evde misafir ağırlamak ve çocuk sahibi olmak ise hayal... 


HAREKET ALANI YOK 


Guinness'e giren evinin sahip olduğu deniz manzarasına her şeyin değeceğini söyleyen Peter McBridge, "Kim böylesine eşsiz bir eve, kesintisiz deniz manzarasına sahip olmak istemez ki?" diye soruyor. Eşini kaybettiği için evini satışa çıkaran McBridge, alıcıların hiçbir masaf yapmayacağına dikkat çekiyor. Çünkü küçük ev küçük eşyalarla ucuza çıkıyor.


Takvim


Geri Dön