19 / 04 / 2024

İşlenmeyen araziyi devlet kiralayacak!

İşlenmeyen araziyi devlet kiralayacak!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, işlenmeyen tarım arazileri için harekete geçti. Çeşitli nedenlerden dolayı atıl kalan ve işlenmeyen 2 milyon hektar tarım arazisinin kiralanması yoluyla ekonomiye kazandırılması planlanıyor.




Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, işlenmeyen tarım arazileri için harekete geçti. Çeşitli nedenlerden dolayı atıl kalan ve işlenmeyen 2 milyon hektar tarım arazisinin kiralanması yoluyla ekonomiye kazandırılması planlanıyor. Bu arazilerin tarımsal üretime kazandırılması durumunda yıllık 17 milyar TL tarımsal hâsıla sağlanması imkânı olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, konu ile ilgili Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu.

59 DEKAR'A DÜŞTÜ

Türkiye'de tarım arazilerinin mirasa konu olması sebebiyle, tarım arazileri sürekli parçalandığını, bölündüğünü söyleyen Çelik, “Ortalama işletme büyüklüğü 5,9 hektara (59 dekar) kadar düştü. Böyle bir yapı içerisinde verimli bir tarımsal üretim yapmanın ve gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmenin güç olduğu görüldü” dedi. Çelik, “Bu arazilerin tarımsal üretime kazandırılması durumunda yıllık 17 milyar TL tarımsal hâsıla sağlanması imkânı bulunuyor” diye konuştu.



Yeni Şafak




Geri Dön