29 / 03 / 2024

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, "Çekyatçı imajımızdan kurtulalım. Gelen müşteri 3 dakikada mağazayı terk ediyorsa ve dev mobilya zincirinin şubesinde saatlerce seçenekler arasında gezinebiliyorsa burada sektör olarak kendimizi sorgulamamız lazım" dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Doğan, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.


Doğan, İsveçli mobilya devinin Türkiye pazarına girerek Türk mobilya endüstrisini iyileşmeye zorladığını belirterek, "IKEA tüm dünyada var, daha öne olmaması bizler için kötüydü. Bizim pazarımıza girmesi Türkiye için iyi oldu. Çünkü rekabet, insanları, firmaları kendini geliştirmeye iter" diye konuştu.


MOSDER olarak global mobilya zinciri IKEA'yı örnek alarak üyelerine eğitim faaliyetleri verdiklerini anlatan Doğan, şunları kaydetti:


"Üyelerimize çağrımızdır; kuru çekyat üretmekten vazgeçin artık! Çekyatçı imajımızdan kurtulalım. Müşteriye konforla hazırlanın, portatif ürünlerle hazırlanın. Tasarımlarımızla öne çıkmamız lazım. Türk mobilyacıya gelen müşteri 3 dakikada mağazayı terk ediyorsa ve dev mobilya zincirinin şubesinde saatlerce seçenekler arasında gezinebiliyorsa burada sektör olarak kendimizi sorgulamamız lazım. Türkiye de artık mobilya konusunda İtalyanlar gibi Avrupa'da ürünlerini tasarlayabilen, pazarlayabilen bir ülke haline gelmelidir."


Doğan, MOSDER'in 11 yıldır tasarım yarışmaları yaptığını, üniversitelerle iş birliği içinde olduklarını anımsattı.


"Yaşam alanları küçüldü, ekonomik ve fonksiyonel ürünler yapın"


Konut fiyatlarının artışıyla evlerin küçüldüğünü dile getiren Doğan, "Yaptırdığımız son pazar araştırmasına göre, metrekarelerde yüzde 20 küçülmüş. Yaşam alanları küçülmüş, arkadaşlara, 'Bakın yaşam alanları küçüldü, ekonomik, pratik, fonksiyonel ürünler yapın' diyoruz" ifadelerini kullandı.


 Doğan, mobilyaların, evliliği ve yaşam kalitesini etkilediğini vurgulayarak, "Boşanma oranlarının yüzde 25'lere kadar yükseldiğini duyuyoruz. Elbette bu istenmeyen bir durum ancak mobilya satışları açısından verimli. Ancak insani bakış açısıyla düşününce, tüketiciler için daha konforlu ürünler üretmek daha doğrudur, gereklidir. İnsanlar küçük evlerde yaşıyor ve konforu hak ediyorlar. Klasik çekyat üreterek, kocaman köşe takımları üreterek bir yere varamazsınız. Konforlu ürünler üretin" çağrısında bulundu.


"Sosyal medyada kurumsal hesapların önerdiği konforlu modeller tercih edilebilir"


Evlenecek çiftlere mobilya seçerken piyasayı iyice araştırmalarını tavsiye eden Doğan, "İnternet'in tüm imkanlarını kullanan çiftler, en iyi ve konforlu mobilyalara ulaşacaktır. Özellikle sosyal medyada kurumsal, ciddi hesapların önerdiği konforlu modeller tercih edilebilir" görüşünü de paylaştı.


AA



Bu haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilya sektörünün öz eleştiri yapıp bir an önce çağa ayak uydurması gerektiğini vurgulayarak; "Klasik çekyat üreterek, kocaman köşe takımları üreterek bir yere varamazsınız" dedi


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek; "Çekyatçı imajımızdan kurtulalım. Gelen müşteri 3 dakikada mağazayı terk ediyorsa ve dev mobilya zincirinin şubesinde saatlerce seçenekler arasında gezinebiliyorsa burada sektör olarak kendimizi sorgulamamız lazım" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Doğan, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.

Doğan, İsveçli mobilya devinin Türkiye pazarına girerek Türk mobilya endüstrisini iyileşmeye zorladığını belirterek, "IKEA tüm dünyada var, daha önce olmaması bizler için kötüydü. Bizim pazarımıza girmesi Türkiye için iyi oldu. Çünkü rekabet, insanları, firmaları kendini geliştirmeye iter" diye konuştu.


Geri Dön