29 / 03 / 2024

İsmail Edebali: Yıldırım'a bir üniversite daha kazandırmak istiyoruz!

İsmail Edebali: Yıldırım'a bir üniversite daha kazandırmak istiyoruz!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçemize en az 1 üniversite daha kazandırmak istiyoruz. Sonrasında da sizlerle işbirliği içinde projeler hayata geçirmekten mutlu oluruz" dedi.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Amerika'nın Louisiana eyaleti Baton Rouge şehrinde eğitim veren Southern Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter, Southern Üniversitesi Türkiye Özel Temsilcisi Doç. Dr. Osman Kandara ve Baton Rouge İl Kültür Müdürlüğü Satış ve Pazarlama Müdürü Regina Poıter'ı makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Edebali, ilçe hakkında misafirlerine bilgiler verdi. Yıldırım'ın Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik etmiş köklü bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Edebali. "İlçemize en az 1 üniversite daha kazandırmak istiyoruz. Sonrasında da sizlerle işbirliği içinde projeler hayata geçirmekten mutlu oluruz" dedi. 


YILDIRIMI YENİDEN TASARLIYORUZ 

Özellikle son 30-40 yıllık süreçte yaşanan aşırı göç nedeniyle ilçenin plansız yapılaştığı bilgisini veren Başkan Edebali, "Tüm dünya şehirleri için bir gereksinim olan kentsel dönüşüm. Yıldırım için de olmazsa olmaz konulardan biri haline gelmiştir. Yapısal sorunumuzu şehrimizi yeniden inşa ederek çözeceğiz" diye konuştu. Kentsel dönüşümün hayata geçirilirken bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini de söyleyen Başkan Edebali, "Geleneksel mimari tasarımlarımızı modern tasarımlarla harmanlamak ve kültürümüze uygun sosyal yönü güçlü olacak bir yapılaşma gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 


İLİŞKİLERİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM 

Southern Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter ise, Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olduklarını söyleyerek, "115 yıllık bir üniversiteyiz. Türkiye'de de 5 üniversite ile kardeş üniversiteyiz. Bunlardan birisi de ilçenizde bulunan Bursa Teknik Üniversitesi. Amacımız bu ilişkilerin artarak devam etmesi ve hatta şehirler bazında karşılıklı kültür işbirliği yapmaktır" ifadelerini kullandı. 



Geri Dön