26 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Kaçak inşaatlara anında müdahale edilecek!

İsmail Hakkı Edebali: Kaçak inşaatlara anında müdahale edilecek!

Yıldırım'da kaçak yapıya kökten çözüm geliyor. Kaçak yapıyı temel aşamasında tespit etmeyi amaçladıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakla Edebali, gezici ekiplerle kaçak inşaatlara anında müdahale edeceklerini söyledi...



Yıldırım'da kaçak yapıya kökten çözüm geliyor. Belediye, kurduğu gezici ekiplerle kaçak inşaatlara başlamadan anında müdahale edecek. Kaçak yapıyı temel aşamasında tespit etmeyi amaçladıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakla Edebali, gezici ekiplerle kaçak inşaatlara anında müdahale edeceklerini söyledi. 


Yıldırım Belediyesi Bursa'nın en önemli sorunlarının başında gelen kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda uzun soluklu yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, büyük bir kentsel dönüşüm hamlesini gündemine alan ilçede artık kaçak yapılaşmaya yer olmadığına dikkat çekti. Yıldırım'daki inşaat kalfaları ve beton firmaları ile bir araya geleceklerini belirten Edebali, işçilere kaçak yapılarda çalışmamaları konusunda uyanda bulunacaklarını söyledi. Bütün mahalleleri an an izleyecek bir de özel ekibin kurulma aşamasında olduğunu ifade eden Başkan Edebali, kaçak yapıyı temel aşamasındayken tespit edip müdahale edeceklerini kaydetti. Yapacakları çalışma ile kaçak yapının önüne geçmeyi ve kentsel dönüşüm projesini mahallelerde bir an önce başlatmayı hedeflediklerini aktaran Edebali, kuracakları ekiplerin her an mahallede olan biteni kendilerine aktaracaklarını söyledi. Kaçak yapıya temelinden müdahale ederek hem milli geliri heba etmeyeceklerini, hem de kentsel dönüşüme biran önce başlama için adım atacaklarını belirten Edebali, "Kaynaklarımız heba olsun istemiyoruz. Neticede insanların da üzüldüğü yıkım işlemleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Kaçak inşaatlar başlamadan temel halindeyken müdahale ederek, inşaat kalfalarına kalıplarım sökmeleri için iki saat süre vereceğiz. Sökmemeleri halinde kendimiz söküp yediemine teslim edeceğiz. Hafriyat aşamasındayken eğer vatandaş inşaatı durdurmaz ise kalıpları alıp olağan üstü encümen kararı ile o inşaatı durduracağız. Bununla birlikte o inşaatı yapacak olan inşaatın sermayesinin heba olmasını engellemiş olacağız" dedi.



Bursa Haber 



Geri Dön