26 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Önce zihinlerde kentsel dönüşüm!

İsmail Hakkı Edebali: Önce zihinlerde kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm konusunda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, "Bir mahalleyi yıkıp yeniden yapmak mı, yoksa risk altında bulunan binaların dönüşümü mü, bunu netleştirmemiz lazım" dedi...




AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve teşkilat mensupları Hünkar Köşkünde Yıldırım mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Yıldırım'ın geleceğine dair hedeflerin konuşulduğu toplantıda mahalle muhtarları sorunlarını ve isteklerini aktardı. 


Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkam Ahmet Şeher'in ve çok sayıda dernek üyesi mahalle muhtarının katılımıyla yapılan toplantının başında konuşan AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, muhtarlarla bugüne kadar yaptıkları çalışmaların büyük önem taşıdığı ve başarıya ulaştığım ifade edip, tüm mahalle muhtarlarına katılımları için teşekkür etti. 


'MUHTARLAR HALKIN SESİ' 


AK Parti Yıldırım Belediye Başkam İsmail Hakkı Edebali de, muhtarların halkla yöneticiler arasmdaki en önemli bağ olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle muhtarlarımızın aslında halkın sesi. Mahallemizde sokağımızda her türlü sorunu ve isteği anında ilettiğimiz insanlar muhtarlarımız. 


Bize düşen muhtarlarımızın özverili gayretlerini hemen görmek ve sorun ve sıkıntılara en kısa sürede müdahale edebilmek, yani halkımızın sesine kulak vermek olmalıdır" dedi. 


EVLİYA BAHÇESİ'NDE BÜYÜK AİLE 


Yıldırımı 'Evliya Bahçesi' olarak tanımlayan AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, Osmanlı'ya kuruluşunda tanıklık eden Yıldınm'ın kutlu talihinin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Edebali, "Anadolu'nun çiçek bahçesi konumundaki Yıldırım'da Türkiye'nin değişik bölgelerinden vatandaşlarımız var, Kafkaslardan ve Batı Trakya'dan gelenlerin de eklediğimizde ne kadar büyük bir ailemiz olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 


Zaman ve şartlar nedeniyle Yıldırım'da yoğun sanayi ve göç oluştuğunu, aşırı yapılaşmanın da bir sonuç olarak bugüne kadar geldiğini dile getiren Edebali, AK Partinin genel uygulamalarının ilçeye planlı biçimde yansıtılmasıyla sorunların çözülebileceğine inandığını ifade etti. 


Edebali, "Türkiye'nin klasik siyasi hayatına AK Parti son vermiştir. 3'üncü dönemine giren yönetim anlayışında esas nokta millettir. Milletimiz neyi hissediyorsa AK Parti'de aynı şeyi hissederek, yönünü halka dönerek başarıya ulaşıyor. Birileri ülkenin tek probleminin terör olduğunu savunurken AK Parti eğitim sistemine, sağlığa, istihdam artırmaya yoğunlaştı. Halkımızın öncelikleri farklı" dedi. 


ULAŞILABİLİR BELEDİYE 


Muhtarlara hitap ederken, doğru politikaların ancak halkla beraber üretileceğini söyleyen İsmail Hakkı Edebali, şöyle devam etti: "Kuşatıcı siyaseti yerele indirgeyerek çalışmalar yapacağız. Anlayışımızın en önemli noktası yönetişimdir. Burada esas nokta vatandaşımızın kararlara müdahil olmasıdır. Düzenlenecek şehir şûralarında Yıldıranı masaya yatıracağız. Bu noktada halkımızla temasımızın en önemli bağı, siz değerli muhtarlarımızla sürekli iletişimde bulunarak yaşanan sorun ve sıkıntıları anında çözeceğiz. Oluşturacağımız iletişim hattı sayesinde, hem halkımızın hem de sizlerin belediyeye ulaşmasını kolaylaştıracağız. Herhangi bir mahallede yaşanan sorun anında iletilecek ve belediye zaman geçirmeden müdahale edecek. Bu koordinasyonu sağlayacağız." 


HALK ENDİŞEYLE BAKIYOR 


Son yılların gündem maddesi olan kentsel dönüşüm konusunda da değerlendirmede bulunan AK Parti Yıldıran Belediye Başkan Adayı İsmail Hakla Edebali, "Kentsel dönüşüm, halkımızın sürekli endişeyle baktığı bir konu. Bakın; hükümetimiz bir yasa çıkardı. Bu yasa kentsel dönüşümün aslında temelini oluşturdu. Burada anlatılan net bir açıklama var. Önce binalarımızın depreme dayanıklı olup olmadığım tespit etmemiz lazım. Bu tespit yapıldıktan sonra bir bütün olarak Yıldırnn'ı ele almamız lazım. Bir mahalleyi yıkıp yeniden yapmak mı, yoksa risk altında bulunan binaların dönüşümü mü, bunu netleştirmemiz lazım. Yani önce halkımıza kentsel dönüşümü iyi anlatacağız. Zihinlerde soru işareti kalmamak. Bu şekilde yapılacak çalışmalara halkımızın da destek vereceğine inanıyorum" diye konuştu. 


A Gazete


Geri Dön