19 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım çekim merkezi olacak!

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım çekim merkezi olacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali göreve gelmesinin birinci yılında gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Bizim için bu bir yıl, önümüzdeki senelere referans olacaktır. Gelecekte de hizmetlerimiz artarak devam edecek" diye konuştu.



Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda basın mensubu katılırken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve gelişinin birinci yılında yapılan hizmetleri değerlendirdi. Çok yoğun bir yıl geçirdiklerini belirten Edebali, "Bizler içinde, basın mensupları içinde oldukça yoğun bir yıl geçirdik" dedi. Bursa medyasından da övgü ile söz eden Edebali, "Güçlü bir medyaya sahibiz. Bizler medyamızın eleştirilerini, yol gösterici yazılarını, şehrin konularını tartışmaya açmasını çok önemsiyoruz. Medyamızın da  Ankara  nezdinde gündem oluşturan bir başarısının olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı. 200 küsurluk faaliyetlerin altında bir kitap hazırlandığını vurgulayan Edebali, "Katılımcı, kültürel, sosyal, çevre dostu ve hizmet belediyeciliği başlıkları altında yapılan hizmetleri topladık" dedi.


HİZMET EDERKEN TEMİZ KALACAĞIZ 


"Bizim için bu bir yıl, önümüzdeki senelere referans olacaktır. Gelecekte de hizmetlerimiz artarak devam edecek" diyerek sözlerini sürdüren Edebali, "Hem yapısal sorunları hep toplumu geleceğe hazırlama adına artarak hizmetlerimiz devam edecek. Biz bu hizmetleri yaparken tüm ekip arkadaşları olarak şunu düşünüyoruz; bizden sonraki kuşaklar bu dönem icraat yapan bizler için neler düşünecekler? Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok önemli üç temel referansımız var. Şeffaf idare olacağız, vatandaş odaklı ve hizmet ederken de temiz kalacağız" diye konuştu. 


SOSYAL VE TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM 


Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken aslında toplumları geleceğe hazırlayacaklarını vurgulayan Edebali, "Sosyal ve toplumsal dönüşümü de biz yapmak istiyoruz. 

Dolayısıyla bundan sonrada yapacağımız hizmetler bir bütünün parçaları halindedir. Sosyal ve kültürel etkinliklerle şehrimizde yaşayan insanlarda aidiyet duygusunu geliştirmek istiyoruz. Şehre karşı sevgisini arttırarak şehir kültürü oluşturmak ve şehirde bir nezaket kültürü geliştirmek istiyoruz. Planlama yaparken de mimari estetik anlayışımızı hayat geçirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 


MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE  


İlçede kentsel dönüşüm kadar önemli bir konu olan madde bağımlılığı sorununa karşı önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu illetle çok akılcı projelerle mücadele ediyoruz. Paydaşlarımız ile birlikte 'Değerlisin Sağlıklı Kal' projemizi hayata geçirdik. Alanında uzman kişiler toplumun farklı kesimlerindeki yetkin kişilere eğitim verdi. Hep güvenlik sorunu olarak görülen madde bağımlılığı konusunun biz sağlık boyutunu ele aldık. 

Toplumsal bir refleks geliştirdik. Her mahallemize kazandıracağımız gençlik merkezlerimizle de bu illete karşı farkındalık oluşturacağız" dedi. 


DÖNÜŞÜM ÖZEL SEKTÖR KAYNAKLI 


Kentsel dönüşümün 3 farklı yolla hayata geçirileceğinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Birinci olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve hükümetimizin destekleri ile Ankara Yolu'nun alt kısmındaki mahalleleri yeniden dizayn edeceğiz. Mevlana mahallemizde M1 kentsel dönüşüm etabı ile ilgili protokol Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin nisan ayında katılımları ile önümüzdeki günlerde imzalanacak, ikinci olarak ilçemize prestijli projeler kazandıracak, ulaşımla ilgili konuları Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içinde çözeceğiz. Ulaşım dönüşüme de artı değer katacaktır. Ayrıca belediyemiz bütçesi ile kültür merkezleri, büyük konferans salonları, sosyal ve turizm tesislerini de yapacağız. Üçüncü olarak ise özel sektör eliyle dönüşüme hız katacağız. Master planımız dahilinde vatandaşlarımızla anlaşarak yeni mekânsal bir oluşum yapılmasını sağlıyoruz. Dönüşümün büyük kısmı özel sektör kaynakları ile olacak" ifadelerini kullandı. 


BÖLGEYİ ÇEKİM MERKEZİ YAPACAĞIZ 


Turizm konusunda daha iyi noktaya gelmek istediklerini de dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım, kadim medeniyet zincirinin altın halkalarından birisidir. Bunu UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne 3 başlıkta girerek gösterdik. 3 değerimizden biri olan Cumalıkızık en köklü yapıtlarımızdan biri, Osmanlı'daki kırsal yaşamın bir izdüşümüdür. Bu bölgemizde en başta ulaşımı daha iyi duruma getireceğiz. Köy girişindeki alanlarla ilgili düzenlemeler yapacağız. Köylülerimize yeni tezgahlar hediye ederek bölgeyi çekim merkezi haline getireceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı. 


Bursa Kent


Geri Dön