26 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'da 5 yılda 10 bin konut yapılacak!

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'da 5 yılda 10 bin konut yapılacak!

Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşümü halka anlatmak için 150 kişilik ekip kurarak Türkiye'ye bir ilke imza attı. Başkan İsmail Hakkı Edebali, 5 yılda 10 bin yeni konut yapmayı planladıklarını söyledi...



Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşümü halka anlatmak için 150 kişilik ekip kurarak Türkiye'ye bir ilke imza attı. 


Başkan İsmail Hakkı Edebali, daha evvelki yönetim tarafından belirlenen 7 mahalleyi 4'e indirdiklerini, 5 yılda 10 bin yeni konut yapmayı planladıklarını söyledi. 


Yıldırım Belediyesi Meclisi, eylül ayı olağan toplantısında kentsel dönüşümü görüştü. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kentsel Tasarım ve Planlama Merkezi inşaatının yapımı ile ilgili ihale sürecinde olduklarını söyledi. 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip kentsel dönüşüm ofisi kuracaklarını bildiren Edebali, "Yapacağımız kent maketi ile geçmiş ve gelecekteki sosyal, kültürel ve fiziki çevre şartları arasındaki ilişkiyi vatandaşlara aktaracağız. Yıldırım'daki insanlara mevcut Yıldırım'ın görünüşü ile gelecekteki hali arasında karşılaştırma imkanı sağlayacağız. Yıldınm'ın nasıl daha yaşanılabilir ve yeşil bir kente dönüştüğünü görebilecekler. Yıldınm'da yaşayan 700 bin insanın bu dönüşüme ihtiyaca var. Başka bir seçeneğimiz yok. Toplumsal destek ve bilinci geliştirmek gerekiyor. Yaptığımız bina ve hizmet vereceğimiz kadroyla Türkiye'de bir ilke imza atacağız." dedi. 


TOPLUMSAL DESTEK ALIRSAK 


Edebali, ilk hedeflerinin ilk beş yılda 10 bin adet daire olduğunu söyledi. Edebali, "Toplumsal desteği arkamıza alırsak yapamayacağımız şey yoktur. Planlara vatandaş vakıf olacak. Vatandaş kendi mahallesindeki planım kendisi koruyacak. 


Dolayısı ile şahıslar ve siyasi partiler değişse dahi bu plana sahip çıkacaklar" dedi. CHP Grup Sözcüsü Şerafettin Atalay, yapılan sunumu çok beğendiğini ifade ederek, "Böyle düşündüğünüz sürece sizin grup olarak hep yarımızda olacağız. 


Güzel bir plan ve iyi bir şuyulandırma ile bunun hayata geçmemesi mümkün değil. Bu anlattıklarınızın yüzde 20 sini yapın, tarihe geçersiniz" diye konuştu. 



Geri Dön