19 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'da her mahalle dönüşecek!

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'da her mahalle dönüşecek!

Yıldırım'da her mahallenin kentsel dönüşüme tabi olacağını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gerek bazı bölgeleri yıkıp yaparak gerekse koruyarak dönüşümü gerçekleştireceklerini söyledi.



Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm hakkında önemli açıklamalar yaptı. 



Kentsel dönüşümün hayata geçmesi için 3 temel referansın olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm hukuki, teknik ve toplumsal boyutlardan oluşuyor. Hukuksal alt yapı yeni yasa ile ortaya çıktı. Teknik yönü de sadece fiziksel bir kentsel dönüşümü kapsamıyor. Çevresel, stratejik, sosyal, ekonomik boyutları da kapsıyor. Diğer yönü ise toplumun bunu benimsemesi ve desteklemesi" dedi. 



Şehirlerin de yaşayan bir organizma olduğunu, şehrin hayati fonksiyonlarını besleyecek doğru çözümlerin üretilememesinin kentsel dönüşümün başarısızlıkla sonuçlanması anlamına geldiğini belirten Başkan Edebali, "Dönüşümün Yıldırım'da yapılma şekli bazı bölgelerde mecburen yıkıp yeniden yapma şeklinde olacak. Fiziki ve sosyal problemler arasında da bir bağ var. Güvenlik, sağlık problemlerini çözebilmek için kentsel dönüşüm önemli" diye konuştu.



Bursa Kent 


Geri Dön