29 / 03 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek!

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek!

YILDIRIM Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Birimlere kaçak yapılaşmayla tam mücadele talimatını veren Edebali Kimsenin güzel ilçemiz Yıldırım'ın geleceğine zarar verme hakkı yok...




YILDIRIM Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Birimlere kaçak yapılaşmayla tam mücadele talimatını veren Edebali "Kimsenin güzel ilçemiz Yıldırım'ın geleceğine zarar verme hakkı yok. Gelecek nesillerden emanet aldığımız topraklarımızı sürdürülebilir şehirleşme ilkeleri çerçevesinde kullanacağız, planlayacağız, ideal bir şehir kimliğine ulaşmak için kimseye ama kimseye taviz vermeyeceğiz" diye konuştu. 


'DEPREM KUŞAĞINDAYIZ' 


Mühendislik bilimini temel almayan yapılaşma süreçlerinin ilçeye ve vatandaşa fayda sağlamayacağı gibi milli servet kaybına neden olacağını belirten Edebali şöyle devam etti: "Kaçak yapılaşma konusundaki tüm işlem ve hukuki süreçler harfiyen uygulanacak. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Buradan vatandaşlarıma sesleniyorum; Yıldırım'ı kentsel dönüşüm ile yeniden inşa edeceğiz. Dolayısıyla yaptığınız kaçak yapıların bu planlamada hiçbir yeri olmayacak. Kaldı ki birinci derece deprem kuşağında yaşıyoruz ve bunun bedelini pahalı öderiz. Çocuklarımızın geleceği için, huzur için, güvenlik için, güçlü bir Yıldırım için her vatandaşımızın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir." 


Sabah Bursa 


Geri Dön