28 / 03 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ı planlarken, yeşili daha fazla kullanacağız!

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ı planlarken, yeşili daha fazla kullanacağız!

Kentsel dönüşümle birlikte yeniden daha yeşil bir Yıldırım'ı oluşturacaklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ı planlarken, yeşili daha fazla kullanacağız " dedi...



YILDIRIM Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'da 21. yüzyılı 'yeşil yüzyıl' olarak tanımlayacağız" dedi. 


Kentsel dönüşümle birlikte yeniden daha yeşil bir Yıldırım'ı oluşturacaklarını ifade eden Başkan Edebali, "Yıldırım'ı planlarken, yeşili daha fazla kullanacağız. 


Kentsel dönüşümün çevresel boyutunu asla göz ardı etmeyeceğiz" dedi. Kentlerin dünyadaki enerjinin yüzde 60 ile yüzde 80 arasındaki bir kısmını tükettiklerinin altını çizen Edebali, "Kentler yeni küresel yeşil büyüme modeline katkıda bulunmalı; yönetimler de karbon ayak izlerini azaltırken. 

aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik edip yeni iş alanları açmak için düzenleme ve programlar oluşturmalıdır. Ekonomik büyümeyi desteklemeyen çevre politikaları uzun vadede sürdürülebilir olmayacaktır" diye konuştu. 


Kentsel dönüşüm projesinde tarihi değerlere de uygun bir planlama yapacaklarını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'm tarihi güzellikleriyle uyumlu bir dönüşümü hayata geçireceğiz" dedi. İlçede kötü durumdaki mevcut yapı stokunu sağlamlaştırmanın yanı sıra ilçenin tarihi dokusuna da uygun bir çevre oluşturmak istediklerini belirten Edebali, "Kentsel dönüşüm projemizle ilçemizi yeniden inşa edebilmek için, tarihi kültürel mirasımızı, estetik anlayışımızı yansıtacak ve şehrin siluetine uygun düşecek bir yapılaşma gerçekleştireceğiz. Yıldırım modern ve tarihin izlerini taşıyan bir ilçe olacak" ifadesini kullandı. 


Habertürk Bursa 


Geri Dön