28 / 03 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ı yeniden inşa edeceğiz!

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ı yeniden inşa edeceğiz!

Yıldırım’ı inşa etmek için düğmeye bastıklarını söyleyen Edebali, “İnsanlarımıza hak ettikleri hayat şartlarını sağlayan ve şehrimizin marka değerini artıracak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz” dedi.



Modern yapılaşması ile Türkiye’ye örnek olacak Yıldırım’ı inşa etmek için düğmeye bastıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımıza hak ettikleri hayat şartlarını sağlayan ve şehrimizin marka değerini artıracak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz” dedi.


Vatandaşların depreme dayanıklı, modern, yeşillikler içinde ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş konutlarda huzur içinde oturabilmesi için Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli bir mesafe kat etti.


MAKETLER HAZIR

Yıldırım’ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında ‘Mevlana - Ulus Dönüşüm Projesi’nin maketi Yıldırım Belediyesi hizmet binasında vatandaşların beğenisine sunuldu. Samanlı Bulvarı ile Samanlı Kavşağı’ndan Otosansit’e giden 11 Eylül Bulvarı’nın kesiştikleri köşeden başlayacak ve 55 hektarlık alanda uygulanacak proje kapsamında 4 binden fazla konut ile cami, okul, sağlık alanları ve alışveriş merkezi inşa edilecek. İlçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma sebebiyle kentsel dönüşümün ‘bir tercih değil zorunluluk’ olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri ile şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Vatandaşlarımıza temel hakları olan güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturacağız. Ancak bu dönüşüm sadece fiziki olarak değil, insanların kendilerini de yeniden inşa etmeleri ile amacına ulaşır. Yaşadığımız mekânları güzelleştirerek sevmeliyiz, o aidiyet duygusu şehirlerin kimliklerini daha da güçlendirir” diye konuştu.


Yıldırım’da 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Mülkiyet meselesini aşarak kentsel dönüşümle ‘Yeni Yıldırım’ı inşa ediyoruz. Hasarlı binaların yerini sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir modern binalar alıyor. Yıldırım’ın imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak. Mevlana - Ulus projemiz, sonraki kentsel dönüşüm hamlelerimize örnek teşkil edecek. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman Yıldırım’ın çehresi değişecek. Bugüne kadar Bursa’ya gelenlerin geçici ikametgâhı olan Yıldırım, dönüşüm çalışmalarımız tamamlandığında insanların hayatlarını geçirmek için öncelikli tercih edecekleri bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümde maksatlarının mahalle kültürünü yaşatmak olmak olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “İnsanların ortak paylaşımlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.



Bursa Hayat 


Haber Olay Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında ‘Mevlana- Ulus Dönüşüm Projesi’nin maketini vatandaşların beğenisine sundu. 


Samanlı Bulvarı ile Samanlı Kavşağı’ndan Otosansit’e giden 11 Eylül Bulvarı’nın kesiştiği köşeden başlayacak ve 55 hektarlık alanda uygulanacak proje kapsamında, 4 binden fazla konut ile cami, okul, sağlık alanları ve alışveriş merkezi inşa edilecek. 

Proje hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün ‘bir tercih değil zorunluluk’ olduğunu söyledi. İlçede 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini hatırlatarak, “Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri ile şehrimizi yeniden inşa edeceğiz” diyen Başkan Edebali, şunları kaydetti: 


“Yıldırım’ın imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı, eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak. Mevlana-Ulus projemiz, sonraki kentsel dönüşüm hamlelerimize örnek teşkil edecek. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman Yıldırım’ın çehresi değişecek. Bugüne kadar Bursa’ya gelenlerin geçici ikametgâhı olan Yıldırım, dönüşüm çalışmalarımız tamamlandığında insanların hayatlarını geçirmek için öncelikli tercih edecekleri bir yer olacak.”


Olay Bursa 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Modern yapılaşması ile Türkiye’ye örnek olacak Yıldırım’ı inşa etmek için düğmeye bastıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımıza hak ettikleri hayat şartlarını sağlayan ve şehrimizin marka değerini artıracak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz” dedi. Vatandaşların depreme dayanıklı, modern, yeşillikler içinde ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş konutlarda huzur içinde oturabilmesi için Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli bir mesafe kat etti. Yıldırım’ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında ‘Mevlana - Ulus Dönüşüm Projesi’nin maketi Yıldırım Belediyesi hizmet binasında vatandaşların beğenisine sunuldu. Samanlı Bulvarı ile Samanlı Kavşağı’ndan Otosansit’e giden 11 Eylül Bulvarı’nın kesiştikleri köşeden başlayacak ve 55 hektarlık alanda uygulanacak proje kapsamında 4 binden fazla konut ile cami, okul, sağlık alanları ve alışveriş merkezi inşa edilecek. İlçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma sebebiyle kentsel dönüşümün ‘bir tercih değil zorunluluk’ olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri ile şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Vatandaşlarımıza temel hakları olan güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturacağız. Ancak bu dönüşüm sadece fiziki olarak değil, insanların kendilerini de yeniden inşa etmeleri ile amacına ulaşır. Yaşadığımız mekânları güzelleştirerek sevmeliyiz, o aidiyet duygusu şehirlerin kimliklerini daha da güçlendirir” diye konuştu.


Milliyet 


Geri Dön