26 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ın sorunu kentsel dönüşümle çözülecek!

 İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ın sorunu kentsel dönüşümle çözülecek!

Yıldırım Belediye Meclisi'nin dünkü ikinci oturumunda kentsel dönüşüm tartışıldı.Yıldırım Belediye Meclisi'nde ilçedeki kaçak ve çarpık yapılaşmanın gündeme getirilmesi üzerine Başkan İsmail Hakkı Edebali, sorunu kentsel dönüşümle çözeceklerini ifade etti




Yıldırım Belediye Medisi'nin ikinci oturumunda 2013 yılı faaliyet raporu CHP'nin çekimser, MHP'nin ret oyuna rağmen kabul edildi. Yıldırım Belediye Meclisi'nde ilçedeki kaçak ve çarpık yapılaşmanın gündeme getirilmesi üzerine Başkan İsmail Hakkı Edebali, sorunu kentsel dönüşümle çözeceklerini ifade etti. 


İsmail Hakkı Edebali başkanlığındaki Yıldırım Belediye Meclisi'nin dünkü ikinci oturumunda kentsel dönüşüm tartışıldı. 2013 yılı faaliyet raporunun okunması esnasında söz alan MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, ilçedeki kaçak ve çarpık yapılaşma sorununa dikkat çekti. 


Yüzlerce Yıldırımlının kaçak yapılarda susuz yaşadığını dile getiren Bilgili, kentsel dönüşümle ilgili de insanların endişeleri olduğunu söyledi. 


EĞİTİM VERİLECEK 


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise ilçedeki plansız yapının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini belirterek, "Yakın zamanda kentsel dönüşüm merkezi kuracağız. İnsanlarımızı eğiteceğiz. Planlı bir dönüşüm sağlayarak toplumun bütün kesimlerine eşit bakış açısıyla yaklaşacağız. Geleneksel mahalle anlayışımız da devam edecek" dedi. 


KAÇAK YAPI SORUNU 


Kaçak yapı sorununa da değinen Başkan Edebali, "Sorunların hepsi birbiri ile bağlantılı. Yıldırım'da suyu olmadan yaşayan insanlarımız var. Bu bir insanlık hakkıdır ancak yasa gereği 2004 sonrası yapılara su bağlanamıyor. 


Bunun çözümü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçiyor. Vekillerimize sıkıntıları iletiyoruz" açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından 2013 yılı faaliyet raporu CHP'nin çekimser, MHP'nin ret oyuna karşılık AK Partili üyelerin oyları ile kabul edildi. 


Bursa Hakimiyet Gazetesi 


Geri Dön