17 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali'den kaçak bina sahiplerine uyarı!

İsmail Hakkı Edebali'den kaçak bina sahiplerine uyarı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bakan ve belediye başkanlarının adlarını kullanarak Kaçak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlama vaadiyle dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.



Yıldırım Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısına Türkiye’nin kanayan yarası olan kaçak binalar ve dolandırıcılık konusu damga vurdu. MHP grubu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin adını kullanılarak vatandaşların dolandırıldığını açıkladı. MHP adına görüş bildiren İhsan Bilgili, “2 yıldır basında yayınlanan ‘kaçak binaya abone’ haberleri, bazı kanı bozukların, Bursa’ya gelen Anadolu’nun saf vatandaşlarını dolandırmasının maalesef önünü açmaktadır. Hızla artan iç göçle birlikte artan kaçak yapılaşma devam etmektedir. Kentsel dönüşüm şartını kabul edenlerin kaçak yapısına elektrik, su, doğalgaz bağlamasının önünü açan kanun meclisten geçti. Hesapta bu kangrenin önüne geçilmesi sağlanacağı düşünülmüştü. Ancak 2014 yerel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı ve 2015 yılında yapılan 2 genel seçimlerde 3 kişilik organize bir çete tarafından başta Yıldırım olmak üzere Bursa’nın diğer ilçelerinde kaçak binaya su aboneliği alınacağı iddiası ile 200 vatandaş dolandırıldı” dedi.


Bilgili, “Kaçak olarak yapılan binalar için hayati öneme sahip olan su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerini vatandaşlar alabilmek için farklı yollara başvuruyor. Su almak isteyen vatandaşlara giden dolandırıcılar, ‘BUSKİ personeli kaçak binaya su aboneliği alıyor. Ben kefilim’ diyor. Vatandaştan bin 250 lira ile 10 bin lira alıyorlar. Daha sonra Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yeğeni veya BUSKİ elamanı olarak vatandaşlara kendilerini tanıtan kişiler halkı dolandırıyorr. Para topladığı yerlere kaçak olarak su bağlayıp, ellerine nerden geldiği belli olmayan sahte evrak tutuşturan dolandırıcılar ortadan kayboluyor” dedi.


Bilgili, “Çetenin ele başısı olan kişilerin illegal bir terör örgütü ile derin bağlantılarının olduğu, mağdurları tehdit ettiği söylenmektedir. bugün Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın isimlerini kullanarak insanların mağduriyetlerinden haraç alanlar, yarın kimbilir kimin ismi ile Bursa’yı haraca bağlayacaktır. Bu dolandırıcılık eyleminin BUSKİ ve belediyelerde varsa iş birlikçilerinin bir an önce bulunarak en ağır cezayı almalarını istiyoruz. 2,5 yıldır faaliyette olan bu çetenin bir üyesinin legal bir terör örgütü ile bağlantısı olduğu ifade ediliyor” diye konuştu.


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, “Yapılan bu işlem adi bir dolandırıcılıktır. Hepimiz bu işin mağduru olabiliriz. Hepimizin ismini kullanabilirler. Bununla ilgili yapacağımız tek şey emniyet güçlerimize şikayetçi olmaktır. Suç duyurusunda bulunarak bu meselenin üzerine gitmek gerekiyor. Geçmiş yıllarda da bu oldu. MHP grubunun 10 gün önce eline gelen bu isim ve adreslerle ilk adli makamlara giderek şikayette bulunması daha doğru olurdu” diye konuştu.


Bursa Kent



Haber Bursa Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bursa Yıldırım'da kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm hamlesi ile şehrimizin yeniden inşa ederken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım" dedi. Kentsel dönüşüm ile Yıldırım'ı daha yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi'nin diğer yandan da kaçak yapılaşma ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2015 yılında 68, 2016 yılının ilk 7 ayında 62 kaçak yapı yıktı. Yıldırım'm yeniden yapılanmasında kaçak yapılaşmaya taviz vermediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'da yıllardır süregelen kaçak yapılaşma sonucunda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Doğru planlamalarla şehrimizi tekrar inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyoruz" diye konuştu. Yıldırım'da yeni bir çarpıldığa neden olacak kaçak yapılaşmayla mücadelenin süreceğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da bu konuda hassasiyet göstererek, kaçakyapılara beton temin etmemelerini istiyoruz. Bu konuda aksi bir tutum sergileyen firmalar tespit edildiğinde gerekli cezai yaptırımlar taviz gösterilmeden yerine getirilecektir" uyarısında bulundu. Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların sıkıntı yaşamamasını istediklerini de aktaran Başkan Edebali, "Kaçak yapı konusunda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm hamlesi ile şehrimizin inşa ederken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım" şeklinde konuştu. 


PLANLI VE MODERN KONUTLAR 


İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlarla donatmak için çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ı bulunduğu konumdan daha iyi bir noktaya getirmek, hemşerilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehri hayata geçirmek için kentsel dönüşüm için somut adımlar atmayı sürdürüyoruz" dedi. Kentsel dönüşüm sayesinde vatandaşların kaçak yapılar yerine planlı ve konforlu yapılarda yaşam süreceğini de aktaran Başkan Edebali, "Kaçak yapılaşmaya izin vermeyen, planlı ve modern mahallelerde yaşayarak şehre aidiyet duygusunu hisseden vatandaşlarımızla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. 




Bursa Haber


Geri Dön