29 / 03 / 2024

İsmail Kahraman yeni TBMM binası istedi!

İsmail Kahraman yeni TBMM binası istedi!

MECLİS Başkanı İsmail Kahraman,57 yıllık TBMM ana binasının tadilatlara karşın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirterek, Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır” dedi.



MECLİS Başkanı İsmail Kahraman, milletvekillerine iftar daveti gönderdi. Kahraman gönderdiği davette 

sürpriz bir mesaja da yer verdi. Kahraman, 57 yıllık TBMM ana binasının tadilatlara karşın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirti.


Kahraman mesajın sonunda  “Bildiğiniz gibi mevcut ana binamızın projesi 1937 yılında yapılmıştır. Harp ve mali imkansızlıklar sebebi ile inşaat 1960 yılında tamamlanabilmiştir. 57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır. Zaman içinde böyle bir binanın gerçekleşmesi temennisi ile nice mübarek günlere, sağlık, sıhhat ve afiyet içinde hayırlı çalışmalara ve başarılara ulaşmanızı dilerim” dedi.


15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TBMM'de büyük hasar oluşmutu. Meclis yönetimi, 15 Temmuz saldırısından sonra masrafları gönüllü işadamlarınca karşılanan 20 milyon liraya yakın onarım ve yenileme çalışması yaptı.


Hürriyet 




Geri Dön