29 / 03 / 2024

İsmail Orçan: Emlak sektörü Nisan ayında hareketlenir!

İsmail Orçan: Emlak sektörü Nisan ayında hareketlenir!

Emlak Uzmanı İsmail Orçan, 2015 yılında emlak satışlarının durma noktasına geldiğini ancak 2016 yılından umutlu olduklarını belirtti. Orçan, "Mart ve nisan aylarındaki hareketlilikle 2016'nın ilk çeyreğinde istenilenin elde edileceğini düşünüyorum" dedi.



Haziran ayı gibi konut kredilerinde faizlerin düşeceğini öngören Orçan, "Genel olarak 2015 ve 2014 yılına baktığımızda beklentiler altında bir yıl oldu. Birçok sektör açısından durağan geçti. Bu beklentilerin altında olmasındaki nedenlerde birçok etkenler var. Seçimlerin olması, ortamda güven ortamının olmaması gibi etkenleri sayabiliriz. Doların yüksek fiyatta olması, inşaat ve emlak sektörünü direk olarak etkiledi" dedi. 


Emlak satışlarında nisan ayında bir hareketlilik beklediklerini söyleyen Orçan, "Mart ve nisan aylarındaki göreceğimiz hareketlilikle 2016'nın ilk çeyreğinde istenilenin elde edileceğini düşünüyoruz. Biz faiz oranlarının düşeceğine inanıyoruz. Mayıs haziran gibi konut kredilerinde faizlerin düşeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu. 


Kentsel dönüşümün de emlak sektörüne bir hareketlilik getirdiğini ifade eden Orçan, şöyle devam etti: "Şehrimiz açısından kentsel dönüşüm güzel bir şekilde ilerliyor. Şuan için önümüzde siyasi bir kriz olmadığı için ekonomideki taşlarından yavaş yavaş yerine oturduğunu görüyoruz. İnsanlar gayrimenkul alıp sattıkları için kiralamayı ikinci plana bırakıyorlar. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla konut alımlarını yapabilirler. Konut alımları için uygun bir zaman olduğunu söyleyebiliriz." 


Adana İlk Haber




Haber Habertürk Güneyli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Emlak Uzmanı İsmail Orçan, 2015 yılında emlak satışlarının durma noktasına geldiğini ancak 2016 yılından umutlu olduklarını belirtti. Haziran ayı gibi konut kredilerinde faizlerin düşeceğini öngören Orçan, "Mart ve nisan aylarındaki göreceğimiz hareketlilikle 2016'nın ilk çeyreğinde istenilenin elde edileceğini düşünüyoruz. Biz faiz oranlarının düşeceğine inanıyoruz. Mayıs haziran gibi konut kredilerinde faizlerin düşeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu. 



Habertürk Güneyli



Geri Dön