16 / 04 / 2024

İsmail Ünal'a 'Akmerkez' soruşturması açılıyor!

İsmail Ünal'a 'Akmerkez' soruşturması açılıyor!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Akmerkez'e 'tamir ruhsatı'yla kaçak kafeterya ve dükkanların yapılmasıyla ilgili Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal'ın soruşturulmasına izin verdi  



 Beşiktaş'ta Başkan Ünal'a 'Akmerkez' soruşturması


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Akmerkez'e 'tamir ruhsatı'yla kaçak kafeterya ve dükkanların yapılmasıyla ilgili Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal'ın soruşturulmasına izin verdi. Etiler Akmerkez'de dev reklam panoları ile kamufle edilerek inşa edilen yapıların kaçak olduğu tespit edilmişti. CHP'li Beşiktaş Belediyesi tarafından 'iskele ruhsatı' alınarak başlanan çalışmalarla ilgili, eski CHP İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Sağ, 11 şžubat 2009'da suç duyurusunda bulunmuştu. Beşiktaş Belediyesi, bunun üzerine yapılan çalışmayı mühürledi, belediye encümeni de yapı hakkında yıkım kararı aldı. Ancak Akmerkez yönetimi mührü sökerek, yıkıma karşı yürütmenin durdurulması istemli idari dava açtı. Mahkeme bu isteği reddetti.
Yıkım işlemlerinin bir bölümünü Kasım 2009'da Beşiktaş Belediyesi ve İBB birlikte gerçekleştirdi. Bazı bölümler ise Ağustos 2010'da yıkıldı. Fakat İBB, yıkım işlemlerinin tam olarak yapılmadığını tespit etti ve Beşiktaş Belediyesi'nden kaçak yapıların tamamının 3 ay içinde yıkılmasını istedi.

Topbaş için izin yok
Suç duyurusunu değerlendiren İçişleri Bakanı Atalay, Beşiktaş Belediyesi'nin tüm bu süreçte,'görev ve sorumluluklarını tam olarak yerine getirmediği, mevzuata aykırı yapıya göz yumduğu, yıkım işlemlerini geciktirdiği ve yapıdaki imar mevzuatına aykırı kısımları tamamen gidermediği' gerekçeleriyle Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile İmar Müdürü Mithat Sermet'in soruşturulmasına izin verdi. Bakan Atalay, İBB Başkanı Topbaş'ın soruşturulmasına izin vermedi.
Bu arada suç duyurusunun sahibi Hüseyin Sağ, 'Kendi partimin belediye başkanını (İsmail Ünal) sözlü olarak da uyardım. Belediyeye 500 metre uzaklıktaki alışveriş merkezine yapılan kaçak yapıları görmüyorsa, arkamahallelerdeki kaçak yapıları nasıl kontrol edecek' diye konuştu.
Radikal/Serkan Ocak

 


Geri Dön