16 / 04 / 2024

İSMEK Emlak Danışmanlığı eğitimine kentsel dönüşümle ilgi arttı!

İSMEK Emlak Danışmanlığı eğitimine kentsel dönüşümle ilgi arttı!

İSMEK’in 2011–2012 eğitim döneminde vermeye başladığı “Emlak Danışmanlığı” eğitimlerine ilgi arttı. Kentsel dönüşümle birlikte hareketlenen emlak piyasasının ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar, İSMEK’te yetişmeye başladı



İSMEK’in 2011–2012 eğitim döneminde vermeye başladığı “Emlak Danışmanlığı” eğitimlerine ilgi arttı. Kentsel dönüşümle birlikte hareketlenen emlak piyasasının ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar, İSMEK’te yetişmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 3 kurs merkezinde 135 kişiye emlak danışmanlığı eğitimi veren İSMEK, bu yıl Emlak Danışmanlığı eğitimlerini 16 kurs merkezinde vermeye başladı. 1052 kişi “Emlak Danışmanlığı” eğitimi almak için İSMEK’e başvuruda bulundu. 


Meslek edinmek ya da mesleğini değiştirmek isteyen, gayrimenkul yatırımlarını bilinçli yapmak isteyen ya da halihazırda emlak danışmalığı yapan ancak bu konuda sertifikası bulunmayan pek çok İstanbullu İSMEK’ten “Emlak Danışmanlığı” eğitimi alıyor. Geçtiğimiz yıl 135 kişiye “Emlak Danışmanlığı” eğitimi veren İSMEK’e bu yıl 1052 kişi başvurdu. 


Toplam 120 saat süren ve sektördeki deneyimli isimlerin verdiği İSMEK “Emlak Danışmanlığı” eğitiminin içeriği, ofis kurma, ofis donatıları, sahada sunum, gayrimenkul pazarlama, değerlendirme gibi konulardan oluşuyor. Verilen eğitimde emlak pazarlamaları, değerlendirmeleri, bedeller ve rayiç bedellerin tespiti, bina yaşları, imar durumu, bölgenin genel durumu, çevredeki kurumlar ve bunların gayrimenkule kazandırdıkları, binanın genel yapı özellikleri, tapu kadastro müdürlüklerinde resmi işlerin nasıl yürütüldüğü gibi pek çok konuda önemli bilgiler veriliyor. 


İSMEK’te kursiyerler, gayrimenkul değerlemesini doğru yapabilen, tapu kadastro işlerine hakim, imar durumu, şehir planlama, iletişim, halkla ilişkiler, müşteri özellikleri gibi pek çok konuda eğitim alarak, mesleğin gerektirdiği tüm donanımlara sahip olarak mezun oluyorlar. 


İnsanın en temel ihtiyacı olan barınma, yani konut ihtiyacı emlak piyasasını canlı tutan en büyük etken. Özellikle de İstanbul’da devam eden kentsel dönüşüm, belediyelerin açtığı imar alanları ve yenilenen alanlar bu piyasayı canlı tutuyor. Tüm bu etkenlerden dolayı meslek edinmek isteyenler için çok verimli olan gayrimenkul sektörü, kalifiye eleman ihtiyacını İSMEK “Emlak Danışmanlığı” eğitimleri ile karşılamaya başladı.



Geri Dön