24 / 04 / 2024

İsmet Vural'ın İzmir'de yaptırdığı huzurevi hizmete açılmadı

İsmet Vural'ın İzmir'de yaptırdığı huzurevi hizmete açılmadı

İzmir'de inşaatçı Refik Vural ve babası İsmet Vural tarafından yaptırılan huzurevi, hizmete açılmadı



İzmir'de inşaatçı Refik Vural, hayır yapmak isteyen babası İsmet Vural'ı, çocukluk arkadaşı olan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'na götürdü. Bir okul inşa etmeyi planlayan Vural Ailesi'ne Başkan Karaosmanoğlu, huzurevine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bunun üzerine belediyeye ait boş arsa aileye tahsis edildi, inşaatçı aile, belediyenin İmar İşleri Müdürlüğü'ndeki mimarlar tarafından hazırlanan projeye göre 12 odalı, 24 kişinin kalabileceği bir bina inşa etti. Her oda, yatağı, perdesi, televizyonu, buzdolabına varıncaya kadar donatıldı.

3 yıldır boş duruyor

400 bin liraya mal olan huzurevi Mart 2007'de açıldı  ancak bir gün bile hizmet vermedi. Bu duruma tepki gösteren torun Eren Vural, dedesinin yaşlı olduğunu ve bu binayı  hizmet verirken görmeyi çok arzu ettiğini belirterek, "Gerekirse öğrenci yurdu yapılmasını önerdik, onu da yapmadılar. Bina çürümeye terk edildi" dedi. Urla Belediye Başkanı CHP'li Selçuk Karaosmanoğlu ise huzurevi yapılmasını kendisinin önerdiğini belirterek şöyle dedi:

"Ben de çok üzgünüm. Projemiz yanlıştı. Bu işin bu kapasitede verimsiz olduğunu gördük. Belediye olarak bu hizmeti veremeyeceğimizi anladık. Valiliğe ve Büyükşehir Belediyesi'ne önerdik kabul etmediler. Binayı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne tahsis ettik. 10-15 gün içinde tesis açılır."
Posta/Nesrin Coşkun


Geri Dön