23 / 04 / 2024

İsmet Yıldırım: İnşaatta herkese ekmek var

İsmet Yıldırım: İnşaatta herkese ekmek var

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, haksız rekabet oluşturduğuna yönelik eleştirilerin doğru olmadığını, inşa ettikleri konutların oranının toplam pazarla kıyaslandığında çok düşük olduğunun görüleceğini belirtiyor



60 bin liraya bile daire sattıklarını, hayatında hiç ev sahibi olamayacak kişilere imkân sunduklarını belirten Yıldırım, "Bizim yaptığımız konutlar içinde lüks olarak bilinenlerin oranı yüzde 10. Dar gelirlilere yönelik önemli bir açığı gideriyoruz. Bu sektördeki herkese ekmek var." diyor. Zaman'a değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, kriz sebebiyle insanların işini kaybetme korkusu yaşadığını, bu sebeple birinci tercihin konut almak olmadığını belirtiyor.

Krizin konut satışlarını olumsuz etkilemesinde bankaların kredi konusunda geri çekilmesinin önemli etkisi olduğunu ifade eden Yıldırım, birçok müteahhidin bu sebeple zor duruma düştüğüne dikkat çekti. İnşaat sektörünün geçtiğimiz ayları durgun geçirdiğini, ancak son aylarda konut satışlarında hafif de olsa canlanma olduğunu belirten Genel Müdür, üç aylığına da olsa tapu harçlarının düşürülmesinin KİPTAŞ'tan konut alan ama tapusunu henüz temin etmeyenleri de harekete geçirdiğini anlattı. Kriz döneminde daha çok İstanbul'a odaklanma kararı aldıklarını ifade eden Yıldırım, "Yurtdışında proje üretme ve halka açılma düşüncelerimizi şimdilik erteledik." dedi. Geçtiğimiz ay Alibeyköy'de 840 konutluk Finanskent'i satışa çıkaran KİPTAŞ, önümüzdeki günlerde Başakşehir'de Metrokent isimli yeni projenin tanıtımını yapacak. Bu yıl 1 milyar dolarlık yatırıma imza atarak 10 bin civarında konut inşa edeceklerini dile getiren Yıldırım, yapacakları konutlar arasında alt ve orta gelir grubuna hitap edecek projeler olduğunu söyledi.

İSTEYEN DERNEKLERE CAMİ PROJESİ VEREBİLİRİZ

KİPTAŞ, İstanbul'un farklı bölgelerinde hayata geçirdiği projeler kapsamında camiler de inşa ediyor. Genel Müdür Yıldırım, camilerin mimari özelliklerinin beğenildiğini belirtiyor. Ellerinde 20-30 farklı cami modeli olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye'de mimari açıdan yeterli olmayan çok cami var. Biz projeye göre cami modeli kullanıyoruz." diyor. Yıldırım, cami yaptırma derneklerine hem teknik hem de model desteği verebileceklerini kaydetti. 
İsa Sezen/Zaman


Geri Dön