28 / 03 / 2024

İsmet Yıldırım: Projelere Cami'de konulmalı!

İsmet Yıldırım: Projelere Cami'de konulmalı!

Bin konutluk her projeye cami bulunması zorunluluğu getirilmesi gerektiğini belirten Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Projelere nasıl ki okul konuluyorsa, cami de konulmalı" dedi.



2013'TE Bahçehir'de satışa sundukları Vaditepe projesinde satış hızının arzu ettikleri seviyede olduğunu söyleyen  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Bu semt, gecekondusu olmayan sosyal yönü kuvvetli bir lokasyon. Burada sadece belli kesime hitap edilmesi taraftarı olmadığımız için Vaditepe projesini başlattık. Kast sistemine karşıyız. Hedefimiz, insanların kaynaşabildiği, barış içinde yaşadığı bir ortam sunmaktır" dedi. 


5 YIL SONRA BAMBAŞKA OLACAK 

Bahçeşehir'in kuzeyinde 3. Boğaz Köprüsü bağlantı yolları ile güneyinde Marmaray'ın Halkalı istasyonu sonrası projelendirilmesi sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Yıldırım, "Kanal istanbul projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte en fazla 5 yıl sonra bambaşka bir Bahçeşehir ve Ispartakule göreceğiz" diye konuştu. 


YENİ PROJELER DEVAM EDİYOR 

Finanskent 1 projesinin ardından bölgede ikinci etap için çalışmaların devam ettiğini kaydeden İsmet Yıldırım, Zeytinbumu'nda başlattıkları 1350 konutluk dönüşüm sürecinin de sürdüğünü söyledi. Yıldırım, Süleymaniye semtindeki yenileme çalışmalarının da devam ettiğini vurguladı. 


Bin konutluk her projeye cami bulunması zorunluluğu getirilmesi gerektiğini belirten Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Projelere nasıl ki okul konuluyorsa, cami de konulmalı" dedi. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet müşterisine sunan şirketler, sıra Her konut projesinde cami Yıldırım, bin konutluk her ibadethaneye geldiğinde bunu da zorunluluğunun tartışmasız projede cami bulunması inşa etmeli" diyen Yıldırım, "Okul gündeme getirilmesi gerektiğini dile zorunluluğunun getirilmesi gibi camiyi de mutlaka projenize getiren Yıldırım, "Bu sorumluluk gerektiğini söyledi. "Konut alımında koymalısınız ki; insanlar bunlardan sadece TOKİ, Emlak Konut GYO, her türlü sosyal istifade etsin. Bu donatılara projede Kiptaş ve Diyanetin görevi donatıyı yer verip inşaatla birlikte yapmak olmamalı. Tüm büyük projelerde lazım. Artık yeni projelerde bunlar şirketlere cami inşa etme vazgeçilmez hale gelmeli" diye  konuştu.


KONUT, sağlık, ulaşım, altyapı yatırımları gibi önemli konular hükümetin de vazgeçilmezleri arasında. Bunları yeni nesillere anlatmak lazım" diyen İsmet Yıldırım, "Gelecek dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı siz mi olacaksınız" sorumuza, "Benim şahsımla ilgili ileriye dönük hiçbir hesabım yok. Siyasetçi, de değilim. Bugüne kadar verilen görevi yaptım" cevabını verdi. "Üretimde istihdam desteklenirken inşaatta da istihdamı ihmal etmemek gerekiyor" mesajı veren Yıldırım, "İnşaatta KDV oranlarının özellikle kentsel dönüşüm projelerinde düşük tutulmasında fayda var.  Konutlarda uygulanan yüzde 1 oran, işyerleri için de geçerli olmalı, inşaatçılar yeni döneme daha güçlü girmeli" dedi. 


KİPTAŞ PROJELERİ REVAÇTA 

KİPTAŞ projelerinin ilgi görmesinin temelinde vatandaşların taleplerine cevap verilmesinin yattığını dile getiren Yıldırım, "Sakinlerimiz huzurlu ve mutlu olacakları, ekonomik yönden kendilerine yük olmayacak site ortamını tercih ediyor. Üstelik ödeme yaptıkları süre içerisinde daireleri de primleniyor. Bugüne kadar imalatını yaptığımız dairelerden bire iki de kazanan oldu, bire beş de kazanan oldu diye konuştu.


Yeni Akit 


Geri Dön