25 / 04 / 2024

İsmetpaşa Stadyumu Tokal ve Kumuşoğlu İnşaat'a satıldı!

İsmetpaşa Stadyumu Tokal ve Kumuşoğlu İnşaat'a satıldı!

İsmetpaşa Stadyumu, 12 Haziran'da yeniden ihaleye çıktı ve ihalenin sonucu açıklandı. İsmetpaşa Stadyumu'nu merkezi İstanbul'da bulunan ve en yüksek teklifi verenTokal İnşaat ve Kumuşoğlu İnşaat firması aldı.



1978 yılında kurulan ve Kocaelispor'un birçok maçına ev sahipliği yapan İsmetpaşa Stadyumu yıkılacak. Yerine ise yeni bir yaşam merkezi inşa edilecek. Kocaelispor'un mabedi İsmetpaşa Stadyumu, bu kez satıldı. 


 İsmetpaşa Stadyumu'nun bulunduğu 72 bin metrekarelik alan satıldı. Dalıa önce 22 Ekim 2013'te  TOKİ  tarafından satışa çıkarılan ancak alıcı çıkmayınca 4 parçaya bölünerek satış için ESKİDJİ Gayrimenkul'e verilen stadyum, talipli çıkmadığı için yine elde kalmıştı. TOKİ, bu kez stadyumu sessiz sedasız Emlak Konut Gayrimenkul A.Ş'ye devretmişti. Emlak Konut. 12 Haziran'da yeniden ihaleye çıkan İsmetpaşa Stadyumu'nun bulunduğu arazi için, Torkam İnşaat- Bukfor Yapı ortaklığı ile Kumuşoğlu İnşaat-Tokal İnşaat ortaklığı teklif sunmuştu. 


EN YÜKSEK TEKLİF


 İlk oturumda Torkam İnşaat- Bukfor Yapı 20 milyon lira teklif etti. Kumuşoğlu İnşaat-Tokal İnşaat ise 33 milyon lira teklif etti. İhalenin ikinci oturumu da 20 Haziran'da gerçekleşmiş, aynı firmalar tekliflerini yükseltmişti. Kumuşoğlu İnşaat-Tokal İnşaat ortaklığı 83 milyon 198 bin 500 TL teklif vermişti. Torkam İnşaat- Bukfor Yapı da 72 milyon 500 bin TL önermişti. İhalenin sonucu açıklandı. İsmetpaşa Stadyumu'nu merkezi İstanbul'da bulunan Tokal İnşaat- Kumuşoğlu İnşaat firması aldı. 


20 YILLIK FİRMA


 Yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren Tokal İnşaat'ın alt grup firmalarından olan Kumuşoğlu İnşaat firmasının sahipleri aynı kişiler. Firmanın sahipliğini Adil Alkan, Ahmet Tok ve Kemal Alkan üstleniyor. İstanbullu firma; tuğla, demir, inşaat, gayrimenkul dallarında faaliyet gösteriyor. Tokal İnşaat ve Kumuşoğlu İnşaat şuana kadar İstanbul'da yapılan Agena Park, Denizli'de TOKİ ile birlikte 112 konutluk projeyle adını inşaat sektöründe duyurabilmeyi başardı. 


STADYUM YIKILACAK 


Tokal İnşaat yetkilisi Kemal Alkan, stadyumun tamamen yıkılacağını söyleyerek, "Kocaeli'de daha önce Gebze'de TOKİ'ye iki adet okul yaptık. Kocaeli'ye üçüncü yatırımımız olacak. Bu ihale için yaklaşık olarak 385 milyon TL-I-KDV harcadık. Bu miktarın 83 milyon TL'den fazlasını KDV ile birlikte Emlak Konut'a vereceğiz. Şuan için İsmetpaşa Stadyumu'nda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. 


Bayramdan sonra stadyumun olduğu alana ofis yapacağız. Stadyum tamamen yıkılacak. Net olmamakla birlikte orada yaşam merkezi, rezidans ve yurt yapma gibi bir düşüncemiz var. Ancak bunlar için gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. Bayramdan sonra şirket yetkililerimiz orada olacaklar" açıklamasında bulundu. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön