20 / 04 / 2024

İsmetpaşa'da evi yıkılan vatandaşlar haklarını arıyor!

İsmetpaşa'da evi yıkılan vatandaşlar haklarını arıyor!

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımların gerçekleştiği İsmetpaşa'da vatandaşlar dertli. Her defasında evlerinin değerinden alınmadığını vurgulayan semt sakinleri, şimdi de boş evlerin ev sahiplerine haber verilmeden yıkıldığını iddia ediyor...




Hıdırlıktepe Atıfbey, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda çok sayıda bina Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. Ankara'nın eski yerleşim yerlerinden İsmelpaşa'da da zaman zaman yıkımlar gerçekleştiriliyor. Son olarak İsmet Paşa Poyraz Sokak'taki 17 numaralı evin, Büyükşehir Belediyesi tarafından mülk sahibine bildirilmeden yıkıldığı iddia edildi. Gazetemizi arayan semt sakinleri bu konudaki mağduriyetlerini dile getirdi. 


METRUK KARARI ÇIKARTILDI 


Mülk sahibi ve komşularının iddiasına göre Poyraz Sokak 17 numaranın istimlâk edilmeden ve sahibine haber verilmeden yıkıldı. İddialarla ilgili görüşlerini aldığımız Kentsel Dönüşüm* ün Proje Sorumlusu Mustafa inan. Söz konusu binanın yapılan incelemeler sonucu duvarlarının çoğunun yıkık, çatı ve pencerelerinin olmadığı, 314 sayılı ilgili yasanın 39. maddesi gereğince Encümen kararıyla metruk bina olarak yıkıldığını belirtti. Büyük ihtimalle bina sahibine ulaşılmadığını da iddia eden İnan, binaya yıkım belediyenin ödenip ödenmeyeceği ile ilgili sorumuza. metruk kararıyla yıkılan binalara herhangi bir bedel ödenmeyeceğini açıkladı.

 

DİLBER ANA DERTLİ 


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ismetpaşa sakinleri. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak islenen evlerine verilen bedelin değerinde olmadığını vurguluyor. 

Mahallenin 50 yıllık sakini Dilber Parlak (75), "Evimizin metrekaresine 500-600 TL veriliyor. 100 m2 evimize verilen toplam ücret bir ev parası etmiyor. Evimizi verip, evsiz kalacağız. Yetkililere sesleniyorum. Allah için değerini verin' diyerek dert yandı. 


ARSLAN TATLI BAL 


Poyraz Sokak*ın 70 yıllık sakini Arslan Tatlıbal, "Evimize verilen değer çok komik rakamlar. Ankara'nın en köklü ve merkezindeki evimize verdikleri değer çok düşük. Ben vermek istemiyorum. Kendi evimin üzerine 100 bin TL vereyim, evimi bana bıraksınlar" diye konuştu. 


YAŞAR DAĞISTAN 


Sokak sakinlerinden Yaşar Dağıstan, hem habersiz yıkıma tepki gösterdi hem de mülk sahiplerine verilen değerin çok düşük olduğunu belirtti. Dağıstan, habersiz ve düzensiz yıkım sonrası, molozların olduğu yerde bırakılarak kirli bir ortam oluşturulduğunu söyledi. En azından enkazın yerinden kaldırılması gerektiğini söyledi. 




Olay Ankara


Geri Dön