26 / 04 / 2024

İSMOB 2015 CNR Expo'da kapılarını açtı!

İSMOB 2015 CNR Expo'da kapılarını açtı!

27 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı ( İSMOB ) İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da mobilya severlere bugün kapılarını açtı.



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin düzenlendiği (MOSDER) 27 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da mobilya severlere bugün kapılarını açtı. 500 firmanın katılım gerçekleştirdiği fuarın açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gerçekleştirdi.


Türkiye’nin önemli mobilya markalarını bir araya getiren Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) öncülüğünde düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da bugün kapılarını açtı. 1 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek fuarda markalar yemek, oturma, çocuk, genç odaları ve daha pek çok ürün grubu seçeneklerini tanıtacak. Mobilya severler fuarı 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.  


İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da 11. İstanbul Mobilya Fuarı’nın açılışını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açılışın ardından gerçekleştirdiği konuşmasında; “MOSDER Başkanı İsmail Doğan ile açılış öncesi bir araya geldik. İnanıyorum ki tasarım alanında yapılacak yeniliklerle sektörümüzün aşama kaydetmesini sağlayacak ve üretim kapasitemizi artıracağız. Bu yıl sonunda da 2014 rakamları açıklandığında beklentinin çok üzerinde rakamlarla karşılaşacağımızı tahmin ediyorum. Biz Türk mobilya endüstrisini Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz de sektörümüzü geliştirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz.  Türkiye mobilya sektörünün 2023 yılındaki hedeflerine yeni tasarım ve ar-ge çalışmalarıyla ulaşacağına inanıyorum “ dedi. 


MOSDER Başkanı İsmail Doğan; “İSMOB 2015 ile 650 milyon Dolar ciro hedefliyoruz”

MOSDER Başkanı İsmail Doğan, fuarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl 11’incisini düzenlediğimiz İSMOB 2015 ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türk mobilya sanayisine büyük katkı sağlamayı planlıyoruz. Yıllık ihracat hedeflerimizin ortalama yüzde 25’ini oluşturan İSMOB 2015, sektörümüz için büyük bir güç kaynağı. Türk mobilya sektörü 2014 yılı son çeyreğinde 2 Milyar 600 milyon Dolar ihracat hedeflenirken bu rakamın 2015 yılında 2 Milyar 800 milyon Dolar olması bekleniyor. Geçen yıl İSMOB’ta 500 milyon Dolar ciroya ulaştık bu yıl hedefimiz 650 milyon Dolar. Ülkenin her köşesinde yaygınlaşan mobilya üretimiyle sektör, “Türkiye bir mobilya ülkesidir” ifademiz doğrultusunda ilerlemesini sürdürüyor. İSMOB 2015 Fuarı’nda bu ilerlemenin altını dolduracak faaliyetlere imza atılacak ve tüm dünyaya konsept bütünlüğü altında markalı Türk mobilyası sunulacak.”



Geri Dön