25 / 04 / 2024

İSMOB Fuarı 2015 nerede?

İSMOB Fuarı 2015 nerede?

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise alanında en büyük 3. fuarı olan İSMOB kapılarını bugün açıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açılışını yapacağı fuar 1 Şubat’a kadar sürecek. Fuarda 650 milyon dolarlık iş bağlantısı bekleniyor...



Fuar kapsamında her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen İSMOB Tasarım Yarışması da gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılacak firmalar, oturma grubu, yatak odası, yemek odası, genç odası, aksesuar ve en iyi stand kategorilerinde yarışacaklar.


Dünyanın alanında en büyük 3. fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) kapılarını bugün açıyor. CNR Holding, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğinde, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı desteğinde 13 salonda düzenlenecek, Türkiye’nin en büyük fuarı İSMOB’da birbirinden şık ve inovatif mobilya tasarımları sergilenecek. 1 Şubat’a kadar sürecek fuarın açılışı ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan ve CNR Holding CEO’su Cem Şenel’in katılımı ile yapılacak. Toplam 72 bin 500 metrekare alanda düzenlenecek fuar sektör farketmeksizin Türkiye’nin de en büyük fuarı olma özelliği taşıyor. Fuara 500 firma katılırken, MOSDER Başkanı İsmail Doğan “200 firma da dışarıda kaldı. Sırada bekliyor. Fuar alanımız yok. Yer olsa dünya ikincisi oluruz. Yersizlikten 3’üncüyüz” dedi. Fuara 150 bine yakın ziyaretçinin beklendiğini de anlatan Doğan, bu yılki ihracat hedefi olan 2.8 milyar doların yüzde 30-40’ının bağlantısının bu fuarda yapıldığını söyledi. Doğan’ın verdiği bilgiye göre fuarda 650 milyon dolarlık ihracat bağlantısı yapılması planlanıyor. Fuara alım heyetleri de gelecek. Ekonomi Bakanlığı tarafından koordinasyonu sağlanan alım heyeti ülkeleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Belçika, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fas, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya ve Rusya gibi çok sayıda ülkeden katılımcı var.


Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin neredeyse tüm Avrupa kıtasını etkisi altına aldığı bir ortamda, özellikle Rusya’dan İSMOB’a binlerce ziyaretçi kaydı şimdiden iyi sinyaller verdi. CNR yetkililerinden alınan bilgiye göre; geçen yıl düzenlenen İSMOB Fuarı’na yerli ve yabancı toplam 112 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise bu rakamın 150 bini bulması bekleniyor.


Binin üzerinde markanın katılacağı İSMOB Fuarı’na Adnan Bostan, Alfemo, Bellona, Casa, Çilek, Doğtaş, Ersa, Fatih Kıral, Gala, İdaş, İstikbal, İşbir, İpek, Kelebek, Kilim, Konfor, Koyunlu, Ladin, Merinos, Mete Bronz, Mondi, N Design, Teleset, Tepe Home, Yağmur, Yataş gibi sektörün öncü markaları katılacak. Firmalar, yeni inovatif tasarımlarından bazılarını ilk kez fuarda görücüye çıkaracaklar.


Star


Geri Dön