26 / 04 / 2024

İSMOB Fuarı bugün 11‘inci kez kapılarını açtı!

İSMOB Fuarı bugün 11‘inci kez kapılarını açtı!

MOSDER tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), bugün 11. kez kapılarını açıyor. 500’den fazla firmayla rekor sayıda katılıma imza atacak olan İSMOB 2015’e 100 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.



TÜRKİYE Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin 27 Ocak-01 Şubat 2015 tarihleri arasında 11. kez düzenleyeceği ‘İstanbul Mobilya Fuarı’ İSMOB 2015, bu yıl da Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı olacak. İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da gerçekleştirilen İSMOB 2015, dünyanın dört bir tarafından 500’den fazla ihracat yapan seçkin mobilya firmasını ağırlayacak. Sektör fark etmeksizin Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 3. büyük mobilya fuarı olma unvanına sahip İSMOB 2015’e 100 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.  


650 MİLYON DOLAR CİRO 


Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan MOSDER Başkanı İsmail Doğan, “İSMOB 2015 ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türk mobilya sanayisine büyük katkı sağlamayı planlıyoruz. Yıllık ihracat hedeflerimizin ortalama yüzde 25’ini oluşturan İSMOB 2015, sektörümüz için büyük bir güç kaynağı” dedi. Doğan, Türk mobilya sektörünün 2014 yılı son çeyreğinde 2 milyar 600 milyon dolar ihracat hedeflenirken bu rakamın 2015 yılında 2 milyar 800 milyon dolar olmasını beklediklerini kaydetti. Geçen yıl İSMOB’da 500 milyon dolar ciroya ulaştıklarını belirten Doğan, bu yılki hedeflerinin 650 milyon dolar olduğunu ifade etti. Doğan, “Ülkenin her köşesinde yaygınlaşan mobilya üretimiyle sektör, ‘Türkiye bir mobilya ülkesidir’ ifademiz doğrultusunda ilerlemesini sürdürüyor. Fuar da bu ilerlemenin altını dolduracak faaliyetlere imza atılacak ve tüm dünyaya konsept bütünlüğü altında markalı Türk mobilyası sunulacak” dedi. 


110.000 dolarlık koltuk  


Fuar için MOBSAD’a üye olan firmalar sürprizler de hazırladı. MOBSAD üyelerinden Adnan Bostan Mobilya, Hindistan’da bir sinema aktrisi için hazırladığı 110 bin dolar değerindeki kanepeyi de sergiliyor. Şekil itibarıyla bire bir kraliçe tacı olarak tasarlanan kanepenin üzerinde 5 bine yakın swarovski taş ve 3 adet dev boyutlarda elmas kesim kristal bulunuyor. Aynı dantel, siyah kadife gibi kumaşlardan tasarlanan yatak odası takımı da, fuarın en dikkat çeken yatak odası takımlarından biri oldu.   


120 bin ziyaretçi


Fuara bu yıl 120 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor. 11 hall ve çadır alanıyla gerçekleştirilecek olan İSMOB 2015, bu yıl da Türk mobilya markalarının dünyaya açılan vitrini olacak; Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya mobilya profesyonellerini bir araya getirecek. 


Dünyada 3. sırada 


MOSDER, mobilya sektörünün öncü 64 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 75’ini aşkın kesimini temsil ediyor. MOSDER, dünyanın en büyük 3. mobilya fuarı olan İSMOB ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor.


Akşam


Geri Dön