25 / 04 / 2024

İSMOB Tasarım Yarışması CNR EXPO'da gerçekleşti!

İSMOB Tasarım Yarışması CNR EXPO'da gerçekleşti!

İstanbul Mobilya Fuarı’nda 10. kez bir araya gelen Mobilya Sektörü 8. kez düzenlenen tasarım yarışmasıyla mobilyada son trendlere imza attı…İSMOB 2014 Tasarım Yarışması, hayal gücüne boyut kazandıran yetenekleri desteklemeye devam ediyor…





İstanbul Mobilya Fuarı’nda 10. kez bir araya gelen Mobilya Sektörü 8. kez düzenlenen tasarım yarışmasıyla mobilyada son trendlere imza attı…İSMOB 2014 Tasarım Yarışması, hayal gücüne boyut kazandıran yetenekleri desteklemeye devam ediyor… Bu yıl yarışmada 49 firmanın tasarladığı 132 ürün, jüri tarafından incelendi. Türk mobilyalarının ve tasarımlarının uluslararası beğeni kazanmasını sağlayan eserler ve yaratıcıları 29 Ocak’ta gerçekleşen ödül töreninde bir araya geldi. Her geçen yıl artan bir ilgiyle gelenekselleşen ve bu yıl 8. kez düzenlenen İSMOB Tasarım Yarışması, tasarıma yaratıcı gücüyle destek verenlerin başarılarını tescilleme misyonunu bir kez daha üstlendi.


Türkiye’nin 2023 yılı vizyonu çerçevesinde mobilya ihracatına maksimum destek sağlamayı hedefleyen İSMOB, 28 Ocak- 02 Şubat 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleşiyor. 100 bini aşkın ziyaretçi hedeflenen fuarın 2.günü sektör temsilcileri 2014 İSMOB Tasarım yarışması ile bu yıla imza atacak tasarımları da şekillendiriyor. 49 firma tarafından tasarlanan 132 farklı ürünün katıldığı İSMOB 2014 Tasarım Yarışması, Jüri üyeleri Prof. Dr. Alpay Er(Özyeğin Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı) Ece Yalım (Artful İç Mimar & Endüstri Ürünleri Tasarımcısı) Doç. Dr. Tansel Korkmaz (Bilgi Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü) tarafından değerlendirilerek kazananlara ödülleri haber spikeri ve sunucu Ece Pirim’in sunumuyla 29 Ocak Çarşamba günü saat 16.00’da verildi. 


Tasarımla konforu bir arada tutan yenilikçi eserler arasından seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri Oturma Grubu, Yatak Odası, Yemek Odası, Genç Odası, Aksesuar ve En İyi Stand kategorilerindeki ürünleri; cesur, yenilikçi, avangard, modern, neo klasik yönleriyle değerlendirdi.


Tasarım Yarışması Ödülleri


Oturma Grubu kategorisinde 

CASA Mobilya Pool ürünüyle birinci olurken,  Kelebek Mobilya Likena ürünüyle ikinci, Doğtaş Mobilya Private ürünüyle üçüncü oldu.


Yatak Odası Kategorisinde 

Teleset Mobilya Lezalt ürünüyle birinci olurken, Kelebek Mobilya Exila ürünüyle ikinci olurken, Vanessa Mobilya Decina ürünüyle üçüncü oldu.


Yemek Odası Kategorisinde

Vanessa Mobilya Pietra ürünüyle birinci olurken,  Teleset Mobilya Lezalt ürünüyle ikinci, Fuga Mobilya 68 ürünüyle üçüncü oldu.


Genç Odası Kategorisinde

Teleset Mobilya Carlo ürünüyle birinci olurken, Çilek Mobilya Black Pirate ürünüyle ikinci, Rengarenk Mobilya Slim ürünüyle üçüncü oldu.


Aksesuar Kategorisinde

Ozzo Mobilya Zero ürünüyle birinci olurken, Teleset Mobilya Minimax ürünüyle ikinci, Alfemo Mobilya Oregon ürünüyle üçüncü oldu.


En iyi Stant Kategori Ödülü ise Doğtaş Stant ile Doğtaş’ın oldu.

Kazananlara ödülleri MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ve CNR Expo Genel Müdürü Alkan Usta ve sektörün önde gelen temsilcileri tarafından verildi. İSMOB 8. Tasarım yarışması ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Geri Dön