25 / 04 / 2024

İSMOB: Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı!

İSMOB: Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı!

12 – 17 Ocak 2016 tarihleri arasında yeni adresi TÜYAP’ta gerçekleşecek olan 12. İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), 2005 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en önemli üçüncü büyük mobilya fuarı.



Türk mobilya sektörünün küresel ölçekteki konumunu güçlendiren önemli çalışmalara imza atan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), bu yıl 12 – 17 Ocak 2016 tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenleyeceği İSMOB Fuarı ile yine sektöre damgasını vuracak. 200 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en profesyonel örneklerinin sergilendiği ve tüm dünyadan 100’ün üzerinde ülkenin katılımıyla yeni iş alanlarının açılmasını sağlayan bir platform olan İSMOB, bu yıl da Türk mobilya markalarının dünyaya açılan vitrini olacak.


İSMOB ile dünya ticaretindeki payımız daha da artacak 

Türkiye mobilya sektörünün 2014 yılı ihracat rakamlarına göre dünyada en çok mobilya ihraç eden ülkeler sıralamasında bir önceki yıla göre 3 sıra birden yükselerek 12. olduğunu ifade eden MOSDER Başkanı İsmail Doğan, Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden bir kuruluş olarak mobilya sektörünü 2023 vizyonuna ulaştıracak yeni pazarlara açıldıklarının da altını çiziyor ve şöyle devam ediyor: “2016 yılına daha güçlü bir giriş yapmak ve uluslararası pazarlardaki payımızı artırmak amacıyla rotamızı Güney Amerika, Brezilya, Çin ve Hindistan’a çevirdik. Yılın ilk yarısı için 1.100 milyar dolarlık ihracat başarısı elde ettik. 2015 yılını da 2.6 milyar dolarlık ihracat ile kapatmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda bu yıl 12.’cisini gerçekleştireceğimiz İSMOB’un ihracattaki başarı grafiğimizi daha yüksek seviyelere taşıyacağından hiç şüphemiz yok”.


Bu yıl en yeni trendler İSMOB’ta görücüye çıkacak

2016 kış mobilya trendleri hakkında da ipuçları veren MOSDER Başkanı İsmail Doğan, bu yıl evlerde mavi ve tonlarının sıklıkla tercih edileceğini söylüyor ve ekliyor: “Bu kış enerji ve hareketlilik veren mavi renk ön planda. Öte yandan kumaş kaplı mobilyalar, metal ve deri aksesuarlar ya da sadelik sevenler için minimalist detaylar evlere yansıyacak diyebiliriz. Bu yıl özellikle evini baştan aşağı yenilemek isteyenler İSMOB’ta birbirinden zevkli ve dekoratif seçenekler bulacaklar”.



Geri Dön