26 / 04 / 2024

İSO 3. İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu!

İSO 3. İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu!

İstanbul Sanayi Odası’nın ( İSO ) uluslararası rekabette lider bir Türkiye hedefi ile başlattığı İnovasyon Ödülleri’ nde Büyük Ödül’ e Viko Elektrik Elektronik layık görüldü...



Türkiye’nin en yenilikçi şirketlerin yarıştığı İSO İnovasyon Ödülleri’nde, Havelsan, Elvan Gıda,  Organik Kimya, Halavet Gıda, Brisa, Kartek ve Dizayn Teknik Boru da değişik kategorilerde ödüllendirildiler.


 

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesinin sağlanması ve iş olanaklarının artırılması için ülke sanayisinde inovasyonu yaygınlaştırmayı hedefleyen İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu kapsamda iki yılda bir düzenlediği İSO İnovasyon Ödülleri ile sanayinin en yenilikçi şirketlerini üçüncü kez gururlandırdı. İSO Vakfı (İSOV)-Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen ve 11 şirketin rekabetine sahne olan İSO İnovasyon Ödülleri’nde, Büyük Ödül’ün sahibi Viko Elektrik ve Elektronik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Viko, ödülü tüm yönetsel ve operasyonel süreçlerinin odağına inovasyonu koyarak çalışmayı benimsediği için layık görüldü. 


Dün akşam düzenlenen ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Üyeleri ile iş, akademi ve bilim dünyasından çok sayıda isim katıldı.


 

İnovasyon bilinci artmalı

Törenin açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan inovasyon bilincinin geliştirilmesinin önemine değinerek, “Tüm ilgili çevrelerde bu bilincin artmasında, İSO İnovasyon Ödülleri de önemli katkı yapıyor. Ödül sistemimizin temel özelliği, ürünler yerine, firmalar bünyesindeki inovasyon ortamının ve yaratılan inovasyon kültürünün karşılaştırılıyor ve ödüllendiriyor olmasıdır” dedi.


Türkiye’yi lider bir ülke haline getirmek için “üretim ve teknoloji üssü bir ülke inşa etmek” hedefi taşıdıklarını kaydeden Bahçıvan, İSO’nun bu hedefe ulaşma sürecinde her türlü destek ve katkıyı yapacağını söyledi. Bahçıvan,  “Ar-Ge harcamalarının Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’daki payının yükseltilmesi, yeni teknolojilerin gelişimi için daha elverişli yasal düzenlemeler getirilmesi önem taşıyor” diye konuştu.


 

Sekiz ödül dağıtıldı

İş, akademi ve bilim dünyasından sekiz tecrübeli ismin jüri üyeliği yaptığı organizasyonda, finalist 11 şirketin tüm faaliyetleri, yaklaşım, uygulama ve sonuçlar yönünden incelenerek yarattığı inovasyon atmosferi değerlendirildi.  Bu kapsamda Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülü’nün yanında, altı kategori de toplam sekiz ödül verildi.


İSO İnovasyon Ödülleri’nde Büyük Ödül’ün sahibi Viko oldu. Çeyrek yüzyıldan buyana elektrik anahtarları, alçak gerilim şalt ürünleri, elektronik elektrik sayaçları ve bina otomasyon sistemleri gibi ürünler üreten Viko, aynı zamanda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurması ile de biliniyor. Türkiye’de pazar lideri olan Viko, üretiminin yarısına yakınını da 72 ülkeye ihraç ediyor.


İSO İnovasyon Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’ne Havelsan layık görüldü. İş Sonuçları kategorisinde Elvan Gıda, Süreç Yönetimi kategorisinde Organik Kimya, Liderlik kategorisinde Halavet Gıda, Stratejik Planlama kategorisinde Brisa, İnsan Kaynağı kategorisinde Kartek ve Bilgi kategorisinde Dizayn Teknik Boru şirketleri İSO İnovasyon Ödülü aldılar. Ödül alan şirketlere ödül beratı ve heykelciğinin yanında, firma tesisleri girişlerine asmak üzere bayrak da verildi. Firmalar, ayrıca üzerinde ödül yılı belirtilmiş olan İSO İnovasyon Ödülleri logosunu, tanıtımlarında ücretsiz olarak kullanma hakkını elde ettiler.  


 

İsteyen her firma başvurabiliyor

İlki 2009 yılında yapılan ve geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen İSO İnovasyon Ödülleri’ne, Türkiye'de yerleşik tüm sanayi kuruluşları başvuruda bulunabiliyor. İnovasyon Ödülleri’nde, diğer organizasyonlardan farklı olarak sadece ticari başarı ve ürün değil, sanayi firmaları bünyesinde oluşturulan inovasyona dönük süreçler de ödüllendiriliyor. İSO İnovasyon Ödülleri’ne 2009 yılından bu yana 100’ü aşkın firma başvuruda bulundu.



Geri Dön