25 / 04 / 2024

İspanya'nın en büyük gayrimenkul satışı yapıldı!

İspanya'nın en büyük gayrimenkul satışı yapıldı!

İspanyol Santander bankası 12 milyar dolar değerindeki mülklerini Amerikalı Blackstone Grubu'na sattı. İşlem, İspanya tarihinin en büyük mülk satışı olarak gösterildi.



Avrupa'nın en büyük bankalarından biri olan İspanyol Santander, 12 milyar dolar değerindeki gayrimenkulünü Banco Popular'ın kurtarılması kapsamında Amerikalı Blackstone Grubu'na sattı.


İspanya tarihinin en büyük mülk satışı olarak gösterilen işlem, ülkenin gayrimenkul ve finansal gerilemesinden sonra fiyatların kademeli olarak yükselmesinden hemen sonra geldi. 


Santander'in sattığı mülkeler arasında araziler, oteller, apartmanlar, villalar yer alıyor.  Orijinal rayicinin 36 milyar dolardan fazla olduğu aktarılan  mülkler böylelikle değerinin üçte bir fiyatına satılmış oldu.


Blackstone Grubu'nun yüzde 51 hissesinin sahibi olacağı yeni bir şirketin kurulması da yer alıyor. Geri kalan hisseler ise Santander bankasının sermaye desteğiyle Banco Popular'a ait olacak.


İspanya'da banliyöler başta olmak üzere uzak mevkilerde yarım milyon civarında yeni inşa edilmiş konut boş kalmıştı. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 2015 yılında İspanya'ya gelen 22 milyar euro dış yatırımın üçte birinden fazlası gayrimenkul sektöründe yer aldı.




Habertürk


Geri Dön