19 / 04 / 2024

İspanyol Merdivenleri 11 ay sonra yeniden açılıyor!

İspanyol Merdivenleri 11 ay sonra yeniden açılıyor!

Roma’daki tarihi ve turistik mekanları restore ettirip, açma geleneğine bugün bir yenisi daha eklendi. Roma'daki tarihi İspanyol Merdivenleri, yaklaşık 1 yıllık restorasyonun ardından bugün açılacak.



İtalya’nın başkenti Roma’nın tarihi ve turistik mekanları arasında başı çeken İspanyol Merpenleri, 11 aylık restorasyonun ardından bugün yeniden açılacak.


İtalya’da moda devi markaların, dünyanın en çok turist çeken kenti olan Roma’daki tarihi ve turistik mekanları restore ettirip, açma geleneğine bugün bir yenisi daha eklendi.


Mücevherat ve lüks eşya markası Bulgari’nin 1,5 milyon avro ile sponsor olduğu restorasyon çalışmaları, geçen ekim ayında başladı ve 11 ay aradan sonra önceki gün resmen tamamlandı.


Romalı mimar Francesco de Sanctis tarafından 1723-1726 yılları arasında yapılan Trinita dei Monti kilisesinden İspanya Meydanı’na doğru inen tarihi basamaklar, restorasyon ve temizlik çalışmalarının ardından adeta yeniden parlamaya başladı.


Çalışmaların tamamlanması sebebiyle bugünki açılış öncesi Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, Bulgari markasının sahibi İtalyan iş adamı Nicola Bulgari, Bulgari CEO’su Jean-Christophe Babin, Roma Kültür İşleri Sorumlusu Luca Bergamo katılımıyla tarihi basamaklarda basın toplantısı düzenlendi.


Roma Belediye Başkanı Raggi: Romalılar için çok önemli bir gün

Basın toplantısında konuşan başkan Raggi, "Bugün, kent için, Romalılar için çok önemli bir gün. Hemşerilerimi temsilen burada olmaktan çok memnunum. Çalışmalar tamamlandı ve Trinita dei Monti merpenleri yarın yeniden halka açılacak. Bulgari’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Raggi, bu akşamki açılış şovunun belirli kişilere değil herkese açık olacağını belirtirken, Roma’nın her ilçesinden bir çift ve Rebbibia cezaevinden de 10 hükümlü olmak üzere toplam 30 özel misafirlerinin olacağını söyledi.


Roma Belediye Başkanı, tarihi merpenlerin zarar görmemesi için belediye ekiplerinin sürekli devriye gezeceğini, merpenlere yönelik bir yasaklayıcı bir karar almak istemediklerini de sözlerine ekledi.


Bulgari CEO’su Jean-Christophe Babin, Roma’nın kendileri için ayrı bir önem taşıdığını, "Bulgari, dünyanın en tanınmış markalarından biri, bu biraz da Roma’nın sayesinde. Bizim kreasyonlarımız her zaman Roma’dan ilham alıyor. Bu nedenle, Roma’ya bir şeyler kazandırmak istedik" diye konuştu.


AA


Geri Dön