28 / 03 / 2024

İspanyol sermayesi Türkiye'deki hızlı tren projesiyle ilgileniyor!

İspanyol sermayesi Türkiye'deki hızlı tren projesiyle ilgileniyor!

Arda Ermut, "Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji ve hızlı tren başta olmak üzere özellikle altyapı alanında İspanyol firmalarının ülkemizdeki yatırımlarda önemli roller üstlenecekmesi bekleniyor" dedi.



Başbakanlık Yatırım Ajansı ile İspanya'nın  Ankara  Büyükelçiliği,Türkiye'de yatırımı bulunan 25 İspanyol şirketin üst yönetimiyle İstanbul'da bir araya geldi. Türkiye’de halihazırda 610 İspanyol sermayeli şirketin faaliyet gösterdiğini ifade eden Ermut, İspanyol sermayesinin Türkiye'deki yatırım tutarının son 10 yılda 10 milyar doları bulduğunu söyledi.



Akşam


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı-TYDTA) Başkanı Arda Ermut, "Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji ve hızlı tren başta olmak üzere özellikle altyapı alanında İspanyol firmalarının ülkemizdeki yatırımlarda önemli roller üstlenmesi beklenmektedir" dedi.


Başbakanlık Yatırım Ajansı ile İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği,Türkiye'de finans, sigorta, enerji, sağlık, inşaat ve otomotiv sektörlerinde yatırımı bulunan 25 İspanyol şirketin üst yönetimi ile İstanbul'da bir araya geldi.


Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro’nun başkanlığında düzenlenen toplantıda, 25 İspanyol şirketi ile Türkiye'de uluslararası yatırımlar açısından uygulanacak yeni politikalar ve 64. Hükümet Eylem Planında yer alan uluslararası yatırımların artırılmasına ilişkin tedbirler paylaşıldı.


Toplantının açılışında konuşan Ermut, söz konusu toplantı çerçevesinde Türkiye'de faaliyet gösteren 25 İspanya menşeili firmanın üst düzey yöneticisine Türkiye ekonomisinin mevcut durumu, TYDTA’nın faaliyetleri ve sağladığı desteklerle ilgili olarak bir güncelleme yapılması ve fikir alışverişinde bulunulmasının hedeflendiğini belirterek, şunları kaydetti:


"64. Hükümet Eylem Planında reform takviminin ekonomi ayağındaki öncelikli konular arasında iş dünyasının beklentilerine yönelik yeni yatırımları kolaylaştırıcı ve yatırım ortamını iyileştirici düzenlemeler ön sıralarda yer almaktadır. Yapısal reformlar olarak özetleyebileceğimiz bu düzenlemeler sosyal adaletin sağlanmasından bürokraside verimsizliklerin ortadan kaldırılmasına, iş gücü piyasasının etkinleştirilmesinden kamu harcamalarının daha rasyonel hale getirilmesine, enerji verimliliğinin geliştirilmesinden yatırım ortamının iyileştirilmesine kadar çok geniş bir alanı kapsamaktadır."


Türkiye’de halihazırda 610 İspanyol sermayeli şirketin faaliyet gösterdiğini ifade eden Ermut, İspanyol sermayesinin Türkiye'deki yatırım tutarının son 10 yılda 10 milyar doları bulduğunu söyledi.


Ermut, yatırımların daha çok finans ve sigorta sektörlerinde yoğunlaştığını, otomotiv yan sanayi, enerji gibi sektörlerin de yatırımlarda ön sıralarda yer aldığını aktararak, "Önümüzdeki dönemde de yenilenebilir enerji ve hızlı tren başta olmak üzere özellikle altyapı alanında İspanyol firmalarının ülkemizde yatırımlarda önemli roller üstlenmesi beklenmektedir. İki ülkenin iş çevrelerinin birbirlerini daha yakından tanımaları gerekmektedir" diye konuştu.


İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro ise Türkiye ve İspanya’nın iki ülke ilişkileri bazında mutlak ortak olduklarını belirterek, özellikle bölgede var olan krizlerin, Rusya ve diğer ülkelerle yaşanan gelişmelerin ardından her iki ülkenin de çıkarları adına ortak hareket edilmesinin her zamankinden daha büyük önem taşıdığını ifade etti.


AA




Geri Dön