18 / 04 / 2024

İSPARK 2015'te Şişli, Maslak ve Yenikapı'ya heliport pisti yapacak!

İSPARK 2015'te Şişli, Maslak ve Yenikapı'ya heliport pisti yapacak!

Şehiriçi ulaşımın yeni alternatifi ‘hava taksi’ye rağbet günden güne artıyor. İstanbul’da 2 adet helikopter pisti işleten İSPARK, hava ulaşımını daha etkin şekilde kullanmak adına yeni pistler için de kolları sıvadı.



Şehiriçi ulaşımın yeni alternatifi ‘hava taksi’ye rağbet günden güne artıyor. İstanbul’da 2 adet helikopter pisti işleten İSPARK, hava ulaşımını daha etkin şekilde kullanmak adına yeni pistler için de kolları sıvadı. Yalnızca özel şirketler tarafından sunulan hava taksiyi kullanmak isteyenler ise ortalama 1000 euro’yu gözden çıkartmak durumuda.



İSPARK tarafından ilk olarak Kısıklı ve Kadıköy’de kullanıma sunulan helikopter pistleri ‘heliportlar’, 2015 yılında Sütlüce, Şişli, Maslak ve Yenikapı olmak üzere pek çok yeni noktada İstanbulluların gökyüzünde seyahat etmesini sağlayacak.



Yeni pistlerin açılmasıyla şehiriçi ulaşımda hava taksilerin daha da yaygınlaşacağı tahmin ediliyor. Hava taksi fiyatları rota üzerinden hesaplanıyor. VIP hizmet sunan helikopterlerle seyahat ücretinin bedeli ise 3 bin euro’dan başlıyor. VIP hizmet tercih etmeyenler ise ortalama 1000 euro’yu gözden çıkarmak durumunda.


Milliyet


Geri Dön