28 / 03 / 2024

İSPARK'a park et, İDO ile devam et

İSPARK'a park et, İDO ile devam et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi İSPARK, `Park Et Devam Et `( P+R ) projesini İDO iskelelerinde devam ettiriyor.



İlk olarak bu projeyi Ümraniye Haldun Alagaş Otoparkı'nda hayata geçiren İSPARK, İstanbul genelindeki İDO iskelelerine yakın otoparkları vatandaşların talebi doğrultusunda Park Et Devam Et noktaları olarak İstanbulluların hizmetine sunmaya devam ediyor.

İSPARK proje kapsamında; Avcılar İDO, Yenikapı İDO Açık, Kabataş İskelesi, Bostancı Açık, Maltepe İDO, Pendik İDO, Haydarpaşa-Protokol Camii, Kadıköy İSKİ Açık Otoparkı'nın da yer aldığı noktalarda araçları toplayarak kent merkezindeki trafiğin akışına katkı sağlıyor. Bu otoparklarda ücretler düşük tutuluyor.

İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci uygulamaya konulan proje ile otopark sıkıntısının azalacağını belirterek, "Bu proje ile kent genelinde deniz ulaşımını teşvik etmek istiyoruz. İstanbul trafiğini de rahatlatacak uygulama ile çevreye ve ekonomiye de katkı sunmak istiyoruz" dedi.

İSPARK, metrobüs güzergahları üzerinde bulunan Merter Metro İstasyonu, Balmumcu Katlı Otoparkı, Zeytinburnu Çırpıcı, Küçükçekmece Evlendirme Dairesi'nde Park Et Metrobüsle devam et projesini hayata geçirmişti. Yaklaşık 5 bin araç bu hizmet noktalarından yararlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yürüten İSPARK, kent geneline yayılması için ARGE çalışmalarını devam ettiriyor.

Şubat'ta metrobüs hattının Söğütlüçeşme'ye ulaşacağını göz önüne alan İSPARK, bu hat üzerinde yeni Park Et ve Devam Et noktaları oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Geri Dön