29 / 03 / 2024

İSPARK'tan yeni bisiklet yolları!

İSPARK'tan yeni bisiklet yolları!

İstanbul'da "Akıllı Bisiklet" uygulamasını pilot olarak "Kadıköy-Kartal" sahil yolunda hayata geçiren İSPARK, Avrupa Yakası'nda da Florya-Yeşilköy hattını Nisan'da açacak.



 İstanbul'da "Akıllı Bisiklet" uygulamasını pilot olarak Kadıköy-Kartal sahil yolunda hayata geçiren İSPARK, Avrupa Yakası'nda da Florya-Yeşilköy hattını nisanda hizmete alacak.


İSPARK'tan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla sağlıklı yaşama ve çevre bilincine destek olmak amacıyla başlatılan "Akıllı Bisiklet" uygulamasının yoğun ilgi görmesi üzerine yaygınlaşması için harekete geçildi.


Trafik yoğunluğunun her geçen gün artığı İstanbul'da "Akıllı Bisiklet" uygulamasını pilot olarak Kadıköy-Kartal sahil yolunda hayata geçiren İSPARK, Avrupa Yakası'nda da Florya-Yeşilköy hattını, nisanda hizmete açacak. Bu hattın uzunluğu yaklaşık 6 kilometre olacak, 5 durak ve 60 bisiklet bulunacak.


Fizibilite çalışmaları devam eden Avcılar-Sahil ve Kartal-Pendik hatlarının da hizmete alınmasıyla İSPARK, İstanbul'da vatandaşlara 350 bisiklet ile hizmet verecek.


Anadolu Yakası'nda Bostancı-Kartal hattına ilave olarak Maltepe dolgu alanında 3 yeni durak hizmete açılarak, Kadıköy-Kartal arasındaki bisiklet paylaşım sistemi durak sayısı 13'e çıkacak. Bu hatta sisteme 30 bisiklet daha ilave edilerek, sayı 130'a çıkarılacak.


Açıklamada İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut'un, "Kadıköy-Kartal arasında başlatılan uygulamayı, Florya-Yeşilköy hattında da hayata geçiriyoruz. Akıllı Bisiklet sistemini kentin uygun noktalarında hizmete sunmak için etüt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız" görüşlerine yer verildi.  


İSPARK tan yeni bisiklet yolları!


- Sistem nasıl işliyor?

Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden "bisiklet kirala" butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar birbiri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor. 


Akıllı bisiklet güzergahı üzerinde yer bazı İSPARK açık otoparkları aynı zamanda abone noktası olarak hizmet veriyor. Bu noktalara giden bisiklet severler, abonelik sözleşmesini imzaladıktan sonra aldıkları abonman kartları ile istedikleri her terminalden bisiklet kiralayabiliyor. Ayrıca vatandaşlar "www.isbike.com.tr" adresinden da abone olabiliyor ve abonman kartları adreslerine gönderiliyor.  


Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan sistem bisiklet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. GPS teknolojisiyle bisikletlerin tüm hareketleri izleniyor. İstasyonlarda bisiklet azaldığında yeni bisiklet temini için sisteme mesaj gidiyor ve özel elektrikli ring araçlarıyla bisiklet takviyesi yapılıyor.


AA



Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


İstanbul Anadolu yakasında Kadıköy-Kartal sahil yolunu bisiklet kullanıcılarına uygun hale getiren İSPARK, şimdi de Avrupa yakasında Florya-Yeşilköy hattını açıyor. Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı İstanbul’da ‘Akıllı Bisiklet’ uygulamasını pilot olarak Kadıköy-Kartal sahilinde hayata geçiren İSPARK, Avrupa Yakası’nda da Florya-Yeşilköy hattını, nisanda hizmete açacak. Hattın uzunluğu yaklaşık 6 kilometre olacak, 5 durak ve 60 bisiklet bulunacak. Avcılar-Sahil ve Kartal-Pendik hatlarının da hizmete alınmasıyla İSPARK, İstanbul’da vatandaşlara 350 bisikletle hizmet verecek.Anadolu Yakası’nda Bostancı-Kartal hattına ilave Maltepe dolgu alanında 3 yeni durakla sisteme 30 bisiklet daha ilave edilecek, sayı 130’a çıkacak.


Sistem nasıl işliyor?

Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Kredi kartı ile kullanarak kiralama terminalinden ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak,  sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar art arda tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor. Vatandaşlar “www.isbike.com.tr” adresinden de abone olabiliyor ve abonman kartları adreslerine gönderiliyor.


Vatan 


Geri Dön