26 / 04 / 2024

İSPARK'tan Yenikapı İstasyonu'na 400 araçlık otopark!

İSPARK'tan Yenikapı İstasyonu'na 400 araçlık otopark!

İSPARK, Aksaray-Yenikapı metro hattının Yenikapı istasyonunda Park Et Devam Et otoparkını hizmete açtı. Aracını park eden vatandaşlar Üsküdar’a, Kartal’a, Atatürk Havalimanı’na, Taksim’e, Bağcılar’a ve Başakşehir’e devam edebilecek.



Marmaray ve Metro hatlarının kesişim noktası olan Yenikapı istasyonu İstanbul’un her yerine seyahat etme imkânı sunuyor.


İSPARK’ın Yenikapı’da hizmete sunduğu Park Et Devam Et otoparkına vatandaşlar güvenli ve teknolojik sistemlerle araçlarını rahatça bırakabilecekler.


İSPARK, vatandaşların araçlarıyla trafiğe girmeden gidecekleri güzergaha Marmaray’ı ve Metroyu kullanarak ulaşmalarını sağlamak ve kent içi araç yükünü hafifletmek amacıyla Yenikapı’da 400 araçlık otoparkı hizmete açtı.


Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda düşük ücretli otopark uygulaması olan “Park et Devam Et” sisteminden yılda yaklaşık 4 milyon kişi yararlanıyor. Her gün yaklaşık 100 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 34 noktada 10 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor.


Yenikapı Metrosu, İstanbul’un 3 kanadını birbirine bağladı!


Marmaray’la İstanbul metrosunu birbirine bağlayan Aksaray – Yenikapı metro hattını Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açtı. Avrupa ve Asya yakasında bulunan raylı ulaşım sistemlerini birleştiren ve Atatürk Havalimanı – Kartal metro ulaşım süresini 81 dakikaya düşüren sistemin açılışı Aksaray’daki metro girişinde yapıldı.


İSPARK


Geri Dön