28 / 03 / 2024

Isparta Botanik Park öğrenci yurdu olacak!

Isparta Botanik Park öğrenci yurdu olacak!

Isparta İl Özel İdaresi 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra yeniden bir öğrenci yurdu yapmak için daha harekete geçti.



Isparta İl Özel İdaresi 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra yeniden bir öğrenci yurdu yapmak için daha harekete geçti. Özel İdare, mülkiyeti kendisine ait Botanik Park olarak kullanılan İstanbul yolu üzerindeki alanda 249 bin 118 metrekarelik 172 bin 385 metrekaresinin yurt alanı olarak ayrılması ve kat yüksekliğinde serbestlik verilmesi için Belediye İmar Müdürlüğü'ne başvurdu. Teklif İmar Komisyonu'nda görüşülürken, yapılan incelemelerin sürmesi nedeniyle teklifin bir sonraki Belediye Meclisi toplantısında ele alınması kararlaştırıldı.


Haber Gazetesi


Haber Express Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


İl Özel İdaresi, 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra mülkiyeti kendisine ait olan Botanik Park'ta yeni bir yurt yapmak için Belediye Meclisi'ne başvurdu. Meclis, incelemelerin sürmesi nedeniyle teklifi Şubat ayında görüşmeye karar verdi. 


İsparta İl Özel İdaresi 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra yeniden bir öğrenci yurdu yapmak için daha harekete geçti. Özel İdare, mülkiyeti kendisine ait Botanik Park olarak kullanılan İstanbul yolu üzerindeki alanda 249 

bin 118 metrekarelik 172 bin 385 metrekaresinin yurt alanı olarak ayrılması ve kat yüksekliğinde serbestlik verilmesi için Belediye İmar Müdürlüğii'ne başvurdu. Teklif İmar Komisyonu'nda görüşülürken, yapılan incelemelerin sürmesi nedeniyle teklifin bir sonraki Belediye Meclisi toplantısında ele alınması kararlaştırıldı. 


İl Özel İdaresi'ne ait Botanik Park olarak kullanılan arazide yapılmak istenen yüksek öğrenim yurdu inşaatının detaylarını İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat paylaştı. 

Yeni öğrenci yurdu ile ilgili detayları anlatan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, SDÜ'de öğrenci sayısının 

giderek artmasının yurt ihtiyacını doğurduğunu bu nedenle mevcut Özel İdare sahasında kat karşılığı yapılan 5 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatına ek olarak 10 bin kişilik bir öğrenci yurdu yapılmasını planladıklarını söyledi. 


TİCARİ ALANLAR OLMAYACAK

KYK modeliyle yapılması planlanan yeni öğrenci yurdunun mülkiyeti Özel İdare'ye ait Botanik Park olarak kullanılan alanda yapılmasını istediklerini belirten Bolat, "Bu arazi toplam 249 bin metrekare. Bu alanın 172 bin metrekarelik kısmının sosyal tesis ve yurt alanı olarak ayrılması için Belediye Meclisi'ııe teklifimizi sunduk. Kat yüksekliğinde de serbestlik istedik. 5 bin kişilik öğrenci yurdunda olduğu gibi ticari alanlara izin verilmeyecek. 


Ancak öğrenciler için sosyal donatı alanları, öğrencilerin ihtiyacına cevap verecek öğrenci köyü tarzında yapılaşmalar olacak. Yine KYK modeli ile yapılacak öğrenci yurdu için daha önce olduğu gibi kat karşılığıyla ihaleye çıkmak düşüncesindeyiz" dedi. 

BOTANİK PARKTAKİ AĞAÇLAR DAVRAZ'A DİKİLECEK

Bolat, Belediye Meclisi'nden imar düzenlemesinin bir an evvel yapılmasını istediklerini belirtirken, SDÜ öğrencilerinin barınma ihtiyacına cevap vermek için bu adımları atmak zorunda olduklarını kaydetti. Bolat, Botanik Park'ta dikili olan ağaçların kesilmeyeceğini, Davraz Kayak Merkezi'nin ağaçlandırılmasında kullanılacağını da sözlerine ekledi.


Express Gazetesi


Geri Dön