24 / 04 / 2024

Isparta Çayyolu'na 8 köprü yapılıyor!

Isparta Çayyolu'na 8 köprü yapılıyor!

ISPARTA Belediyesi tarafından Çayboyu üzerine projelendirilen 8 köprünün yapım çalışmaları sürüyor. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çayboyu üzerinde yapımı süren köprüleri inceledi.



ISPARTA Belediyesi tarafından Çayboyu üzerine projelendirilen 8 köprünün yapım çalışmaları sürüyor.


Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çayboyu üzerinde yapımı süren köprüleri inceledi. Köprülerin tarihi bir hava verdiğini ve Türk mimarisinin izlerini taşıdığını söyleyen Başkan Günaydın, yapım esnasında kalıcılık ve sağlamlığın ön planda tutulduğunu vurguladı. Köprülerin yapımında çimento ve demir kullanılmadığına dikkati çeken Başkan Günaydın, "Köprülerimizde Osmanlı ve Selçuklunun kullandığı masif çalışmalar yapılıyor. Isparta'mızda tarihi eserler ve kalıcı yapılar oldukça kısıtlı. Isparta'mıza kimlik, özlük kazandırmak için bu çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi. 


Mimar Sinan'ın Edirne'de yapmış olduğu köprünün günümüze kadar uzandığını, belediye olarak yaptıkları bu çalışmaların da uzun süre ayakta kalmasını istediklerini aktaran Başkan Günaydın, Çayboyu üzerinde bulunan 8 köprüde çalışmaların devam ettiğini, bu köprülerin kültür ve tarih barındıracağını belirtti. Başkan Günaydın, şöyle dedi:


"Yaptığımız her köprünün kendine has bir tasarımı var. Her köprümüzün özü ve kimliğinde Türk mimarisi ve kalıcılık yatıyor. 8 köprümüzün birleşimi bir tasarım topluluğu oluyor. Bu da Isparta'mıza has kimliğimizi oluşturmuş oluyor. Çalışmalarımız hızlı gidiyor ve bu yaz sezonunda köprülerimizin yapımını bitirmek istiyoruz. Bu köprülerimiz kıymetli eserler olacaktır. Şimdiden yapılan bu çalışmaların Isparta'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."


Hürriyet


Geri Dön