19 / 04 / 2024

Isparta Gül İki Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Isparta Gül İki Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin ilk etap dükkanlarının büyük bölümü satıldı. Kooperatifin elinde sadece 20 dükkan kaldı. Kısa zaman içinde onlarında satılarak ilk etap inşaatına 2017 yılı içinde başlanması hedefleniyor.



Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin ilk etap dükkanlarının büyük bölümü satıldı. Kooperatifin elinde sadece 20 dükkan kaldı. Kısa zaman içinde onlarında satılarak ilk etap inşaatına 2017 yılı içinde başlanması hedefleniyor.


Gül Küçük Sanayi Sitesinin devamı niteliğinde olacak Bozanönü yolu üzerinde Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin kurulması için 2 yıl önce başlatılan çalışmaya Isparta esnafı yoğun ilgi gösterdi. Projenin ilk etabında 320 üye ile 4 dört tip dükkan yapılması hedefleniyor. Kooperatifin hedefi bir ay içinde 320 üyeye ulaşarak 2017 yılı içinde ilk etabın inşaatına başlamak. Şuan için kooperatif üye sayısı 300’e ulaştı ve ilk etaptan sadece 20 dükkan kaldı. D Tipi dükkan için üye kayıtları tamamlanırken C tipi sadece bir dükkan kaldı.


Gül İki Sanayi Sitesi ile ilgili dedikodular çıkarıldığını söyleyen Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “Isparta’nın büyüdüğünü görmek isteyenler Öküzbattı’ya çıkıp şehre bir baksın” dedi.


 


İLK ETAP DÜKKANLAR BİTMEK ÜZERE


Yaklaşık iki yıl önce ortaya atılan Gül İki Sanayi sitesinin yapımı yönünde başlatılan çalışma emin adımlarla ilerliyor. Esnafların yoğun talebi, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in desteği ile gelinen süreçte sıra sanayi sitesi dükkanlarının yapımı için ilk kazmanın vurulmasına geldi. Mevcut Gül Sanayi Sitesinin 450 üye çok daha uzun bir süreçte oluşturulduğu düşünülürse Isparta’nın Gül İki Sanayi Sitesini çok daha hızlı şekilde kuracağı görülüyor. Zira sanayi sitesinde ilk etabı oluşturacak 320 dükkanın satışları neredeyse tamamlandı.


BÜYÜK DÜKKANLAR KAPIŞILDI


Yapılacak sanayi sitesi içinde 4 tip dükkan bulunuyor. 250 ile 1200 metrekare arasında değişen büyüklüklerde yapılacak Gül İki Sanayi Sitesi dükkanlarından 1200 metrekarelik dükkanlar satıldı. Kooperatifin elinde 800 metrekarelik bir, 50 ve 250 şer metrekareliklerden ise 10’ar dükkan kaldı. Kooperatifin hedefi kısa zamanda kalan dükkanlar içinde üye kayıtlarını yaparak ilk etabın temelini atmak ve ikinci etap için üye kayıtlarına başlamak.  


SANAYİDE KİRALIK DÜKKAN KALMADI


Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “Gül Sanayi Sitesinde 3 yıl öncesine gelinceye kadar 100’den fazla depo olarak kullanılan dükkan varken bugün sanayi sitesindeki depo sayısı 10’a kadar düştü. Onlarda mal sahiplerine ait. Aylık 2 bin 500 TL’den 5 bin TL’ye kadar değişen taksitlerle sanayi sitesi dükkanlarını yapmaya çalışıyoruz. Konya’da şimdi 14. sanayi sitesinin kuruluşu için aylık 25 bin TL taksit isteniyor” dedi. 


ISPARTA BÜYÜYOR


Bu arada Gül İki Sanayi Sitesi için arsa alımları durdu dedikoduları çıkarılmaya çalışıyor. Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı sadece son iki hafta içerinde 20 bin metrekare arsa alımı yapıldığını söyleyerek “gönül rızası ile arsa alımları devam ediyor. Hisseli tapular için mahkeme süreçleri devam ediyor. Hukuka güveniyoruz. En kısa sürede çözülecektir. Gül İki’nin yapılacağı alan 1988 yılının 6. ayında sanayi bölgesi olarak ilan edilen bir alan. Toplamda sanayinin yapılacağı alan toplam 1 milyon 210 bin metrekare. Kooperatifimiz sanayi sitesi alanından 170 bin metrekare arazi aldı ve almaya devam ediyor” diye konuştu.


KÜÇÜK DÜŞÜNÜLÜRSE KÜÇÜK KALIRIZ


Gelinen sürece iki yılda gelindiğini hatırlatan Mehmet Boyacı “Isparta büyüyor. Isparta’nın büyüdüğünü görmek isteyenler Öküz Batıya çıkarak Isparta’ya bakabilirler. Küçük düşünerek küçük kalmayalım. Geleceği görerek şimdiden hazırlıklarımızı yapalım” dedi. Mahkeme sürecinin tamamlanması ile birlikte ikinci etap üye kayıtlarına başlanacağı belirtiliyor.


HERGÜN 10 KİŞİ KİRALIK DÜKKAN SORMAYA GELİYOR


Gül Sanayi Sitesi yanında Şehir Hastanesi birkaç ay içinde açılacak. Bu nedenle her gün 10’a yakın esnaf kiralık dükkan sormak için sanayi sitesi yönetimine başvuru yapıyor. Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınmasının hükümet programında yer aldığını hatırlatan Mehmet Boyacı “İnşallah bu işi ilk başaran illerden biri Isparta olacak” dedi.


 Çözüm Gazetesi


Geri Dön